Teljesen kikészít a kettős tagadás a magyarban, szerintem rombolja a logikai készségeket! 🤬🤯 Te hogy vagy vele?
Márpedig a kettős tagadás logikaiag az eredeti állítást jelenti. Az angolok már rég kiirtották a nyelvükből ezt a sületlenséget, a magyarok mikor jutnak el erre a szintre? Ennyire buták és igénytelenek lennének, hogy nem zavarja őket?
Példa: "Nem tudok arról a helyről beszélni anélkül, hogy ne érezném a hangulatát."
Egyszerűen förtelmes az ilyen mondat.
A példád nem kettős tagadás.
Ez a kettős tagadás:
- Kérsz még egy szelet húst?
- Nem, nem kérek.
Mi az értelme az alábbi mondatnak? Elemezzétek!
"nincs biztosíték arra, hogy az operatív munka közben a feszültség ne kerítse úgy hatalmába, hogy kárt okozzon."
Kérdező.. te agyhalott vagy?
Csak kérdem... semmi offense.
13: Egy szóval se írtam problémát jelezne a használta. De attól még utálom, mint a kutyaszart a járdán. Állandóan kerülgetni kell, miközben célszerűbb lenne egyenesen közlekedeni.
Nem lehet, hogy a magyar egyszerűen egy prmitívebb/ósdibb nyelv?
Kérdező, te mit mondanál a következő mondatok helyett, hogy ne legyen bennük kettős tagadás?
Semmire nem emlékezett az egészből.
Senki nem telefonált.
"Egy szóval se írtam problémát jelezne a használta."
Dehogynem, a kérdésedben irtad le, hogy rombolja a logikai készségedet.
Kérdező te tudod kire emlékeztetsz engem?
A Lacikára a Mi kis falunkból 😁😁😁😁😁😁😁 te lángelme, te... 😄😄😄😄😄
Az enyémet sem. Megkérdeztem gyorsan tesómat és apámat is, az övékét sem. Ezért gyorsan felhivtam három random haveromat, hogy nekik rombolja-e. Ketten azt mondták hogy nem, a harmadik azt sem tudta mi az a kettős tagadás. Szóval itt vagyunk most 7-en, akikkel beszéltem erről, 7-ből 0-nak rombolja a logikai készségét.
Ez alapján mondhatjuk tehát, hogy okafogyottá vált a kérdésed, vagy kérdezzünk még meg néhány embert, hogy nagyobb legyen a minta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!