Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Teljesen kikészít a kettős...

Teljesen kikészít a kettős tagadás a magyarban, szerintem rombolja a logikai készségeket! 🤬🤯 Te hogy vagy vele?

Figyelt kérdés

Márpedig a kettős tagadás logikaiag az eredeti állítást jelenti. Az angolok már rég kiirtották a nyelvükből ezt a sületlenséget, a magyarok mikor jutnak el erre a szintre? Ennyire buták és igénytelenek lennének, hogy nem zavarja őket?

Példa: "Nem tudok arról a helyről beszélni anélkül, hogy ne érezném a hangulatát."

Egyszerűen förtelmes az ilyen mondat.

2021. szept. 18. 13:08
1 2 3
 11/29 qkker1 ***** válasza:
79%

A példád nem kettős tagadás.

Ez a kettős tagadás:

- Kérsz még egy szelet húst?

- Nem, nem kérek.

2021. szept. 18. 15:05
 12/29 A kérdező kommentje:

Mi az értelme az alábbi mondatnak? Elemezzétek!

"nincs biztosíték arra, hogy az operatív munka közben a feszültség ne kerítse úgy hatalmába, hogy kárt okozzon."

2021. szept. 18. 15:06
 13/29 anonim ***** válasza:
91%
Hát ha a kettős tagadás használata is problémákat okoz, akkor nem lehet olyan nagyon magas az IQ-d. Legalábbis az alacsony IQ-val rendelkező emberek túlnyomó többségének nincs problémája a kettős tagadással, ők megbirkóznak vele, megértik, tudják használni. Ha olyan nagyon magas lenne az IQ-d, akkor akár még a hármas (vagy többes) tagadással is könnyedén megbirkóznál, de igy, hogy még a kettős tagadás használatába is beletörik a bicskád...
2021. szept. 18. 15:06
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.. te agyhalott vagy?

Csak kérdem... semmi offense.

2021. szept. 18. 15:10
 15/29 A kérdező kommentje:

13: Egy szóval se írtam problémát jelezne a használta. De attól még utálom, mint a kutyaszart a járdán. Állandóan kerülgetni kell, miközben célszerűbb lenne egyenesen közlekedeni.

Nem lehet, hogy a magyar egyszerűen egy prmitívebb/ósdibb nyelv?

2021. szept. 18. 15:10
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te mit mondanál a következő mondatok helyett, hogy ne legyen bennük kettős tagadás?

Semmire nem emlékezett az egészből.

Senki nem telefonált.

2021. szept. 18. 15:15
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

"Egy szóval se írtam problémát jelezne a használta."

Dehogynem, a kérdésedben irtad le, hogy rombolja a logikai készségedet.

2021. szept. 18. 15:19
 18/29 A kérdező kommentje:
18: Nem írtam, hogy az enyémet.
2021. szept. 18. 15:19
 19/29 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező te tudod kire emlékeztetsz engem?

A Lacikára a Mi kis falunkból 😁😁😁😁😁😁😁 te lángelme, te... 😄😄😄😄😄

2021. szept. 18. 15:22
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémet sem. Megkérdeztem gyorsan tesómat és apámat is, az övékét sem. Ezért gyorsan felhivtam három random haveromat, hogy nekik rombolja-e. Ketten azt mondták hogy nem, a harmadik azt sem tudta mi az a kettős tagadás. Szóval itt vagyunk most 7-en, akikkel beszéltem erről, 7-ből 0-nak rombolja a logikai készségét.

Ez alapján mondhatjuk tehát, hogy okafogyottá vált a kérdésed, vagy kérdezzünk még meg néhány embert, hogy nagyobb legyen a minta?

2021. szept. 18. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!