Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az ősbizalom szó hogy van...

Az ősbizalom szó hogy van angolul?

Figyelt kérdés

Mely kifejezésket használjam? Szótárban nem találtam meg.

Köszi.

2021. júl. 17. 19:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
96%
9: Általában annak van a legnagyobb szüksége pszichológusra, aki a legjobban ágál még a puszta létük ellen is...
2021. júl. 18. 11:31
 22/27 anonim ***** válasza:
80%

Kíváncsi vagyok, hogy a nagytudású válaszoló szerint évszázadokik, amig nem léteztek szótárak létezett-e magyar nyelv vagy szavak se léteztek hivatalos definíció híjján és az emberek meg se értették egymást, hiába tudtak beszélni? Csak amikor az első szótárkészítő letette eléjük a művét, akkor csaptak a homlokukra, hogy most már lehet értelmesen beszélni?

A nyelvészet sok idióta elmélet és babona táptalaja, de ez nekem teljesen új :)

2021. júl. 18. 13:43
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt az új nézőpontot, kedves 13:43-kor íródot válasz adója.
2021. júl. 18. 13:46
 24/27 anonim ***** válasza:
34%

Azt tudod, hogy az első szótárak több ezer évesek, bőven a Krisztus előtti időkből? Az értelmesebb embereknek ugyanis van arra igénye, hogy egyértelműen megértesse magát és megérthessen másokat. Ez pedig a szavak jelentésének közmegegyezésen alapuló elfogadásán nyugszik.

Itt pl az ősbizalom szóval is az a gond, hogy nem létezik rá ilyen hivatalos definíció. Ezért ha én írnék egy rakás könyvet ahol az ősemberek bizalmi viszonyaira utalnék vele, az is teljesen helyes lenne, hisz semmi nem írja elő hogy ez a szó ne jelenthetné pont ezt.

2021. júl. 18. 14:17
 25/27 anonim ***** válasza:
94%

#24: a szavak használata valóban közmegegyezésen alapul, de ennek nem csak egy szótár az alapja, sőt elsősorban nem az.

A második bekezdésedben pont a saját elméletednek mondasz ellen, használhatsz egy szót úgy, hogy az nincs benne egy szótárban sem, de mégis értelmesen használod, mert definiáltad, sőt ha a te munkádra hivatkozva más is használja ugyanabban az értelemben, akkor az is értelmes lesz, pedig lehet csak húsz év múlva kerül bele a köznyelvi szótárakba, ha egyátalán bekerül.

2021. júl. 18. 15:02
 26/27 anonim válasza:
Az ősbizalom szó pszichológiai terminus technicus. Én nem is értem, hogy miért válaszol, akinek gőze nincs, miről beszélsz. Az egoja lesz nagyobb? Ha már esze nincs egoja legyen? Vagy ha mindent is tud, miért nem oldja meg az emberiség problémáit. Köszi a megfejtést.
nov. 2. 11:20
 27/27 anonim válasza:
Az meg, hogy "hivatalosan" létezik-e egy szó, szintén butaság. A cuncimókus szó létezik hivatalosan? Vagy a bisz-basz? A nyelv az, amit beszélnek, amit használnak. nem az, amit beleírtak egy szótárba.
nov. 2. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!