Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az ősbizalom szó hogy van...

Az ősbizalom szó hogy van angolul?

Figyelt kérdés

Mely kifejezésket használjam? Szótárban nem találtam meg.

Köszi.

2021. júl. 17. 19:29
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Kedves 20:26-os, ez offtopic kérdés lesz hozzád: te egy egytől tízig terjedő skálán mennyire tartod okosnak magad?
2021. júl. 17. 20:32
 12/27 anonim ***** válasza:
4%
ilyen szó magyarban sincs. mit jelent? gondolom semmit, de hátha tudsz rá válaszolni
2021. júl. 17. 21:24
 13/27 anonim ***** válasza:
47%

Pedig igazuk van a kommentelőknek nem létezik hivatalosan ilyen szó a magyar nyelvben. Nézd meg bármelyik értelmező szótárat!

Mivel pedig nincs hivatalos jelentése, nem létetik rá egységes definíció, ami miatt gyakorlatilag bárki azt magyaráz az adott szóba, amit akar. Így pedig nem lesz hivatalos fordítása sem semmilyen nyelven.

Hisz fordítani az adott szó adott nyelven elfogadott definíciója alapján lehet, ilyesmi pedig nem létezik az ősbizalom kifejezésre.

A google mellesleg egyszerűen annyit keres, hogy hányszor írtak le egy adott karaktersort. Az nem feltétele a találatoknak, hogy az adott karaktersornak bármi értelme legyen, vagy létező szó legyen.

2021. júl. 17. 21:29
 14/27 anonim ***** válasza:
51%
innen vetted kérdező? [link]
2021. júl. 17. 21:32
 15/27 anonim ***** válasza:
70%
Arra is van 2960 találat hogy repatarurgyán, ettől még nem lesz egy létező szó.
2021. júl. 17. 21:37
 16/27 anonim ***** válasza:
68%
#15 de, azt Paksi alkotta 11 éve :D valóságosabb mint a Balaton
2021. júl. 17. 21:40
 17/27 anonim ***** válasza:
95%

Ezt találtam:

„Az ősbizalomról: Az ősbizalom elsődleges jelentése a gyermek mélyen gyökerező bizalma abban, hogy anyja (gondozója) szereti és elfogadja, mindenképpen gondoskodik róla és kielégíti itényeit. Ez a bizalom önszeretete képességének alapjává válik: ha az anya elfogadja és szereti a gyermeket, a gyermek is képessé válik elfogadni és szeretni magát, hiszen azt „tanulja”, hogy ő jó és szerethető. Erik Erikson pszichoszociális fejlődéselméletében az első életévet nevezi az ősbizalom vagy ősbizalmatlanság időszakának. A korai kapcsolat fontosságát Bálint Mihály a primer szeretet fogalmának bevezetésével hangsúlyozta, Szondi Lipót pedig egyfajta „lelki karónak” nevezte.”

(L. Stipkovits Erika - Közelebb egymáshoz c. könyvéből)

[link]

2021. júl. 18. 02:26
 18/27 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy egyszerű, szakszó pontos fordítását firtató kérdés ennyi érdeklődést generál. Köszi mindannyiótoknak! Tanulságos volt.

A tegnapi estémet feldobta a válaszoló, aki szerint, ha nincs meg a szótárban egy szó, akkor az nem is létezik. Némely betűtésztás paradicsomlevesben jobb érveket találni... Nyilván nem minden szakszó fér bele egy értelmező szótárba. Az EGR szelep sem szerepel a magyar nyelv értelmező szótárában, annál inkább a motorháztetők alatt.

A mai reggelemet pedig az a válaszoló aranyozta be, aki a Paksi-örökbecsűt, a repatarurgyánt hozta fel példaként. Sztem az a szó elindult már a mémesedés útján, mint pl. a Mukoggy! is tette. Kiváncsi leszek a pályájára.

21-32-esnek és 02:26-osnak külön köszönöm a hozzászólásait.

Szép napot!

2021. júl. 18. 06:05
 19/27 anonim ***** válasza:
35%

"A tegnapi estémet feldobta a válaszoló, aki szerint, ha nincs meg a szótárban egy szó, akkor az nem is létezik"

Hivatalosan nem, hisz ez azt jelenti hogy nem létezik rá közmegegyezésen alapuló definíció.

Ez ugye a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha ősbizalom alatt az én őseim az adott kormányukba vetett bizalmát értem, akkor az is helyes. Hisz a szónak nincs elfogadott szótári jelentése, merthogy nem egy hivatalosan létező szó.

2021. júl. 18. 08:02
 20/27 anonim ***** válasza:
21%
"szakszó" 😂😂😂😂
2021. júl. 18. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!