Melyik nyelvet beszélik a világon a legtöbben?
Figyelt kérdés
Nincs erröl vmi lista ? Kerestem googlin de nem találtam :S2010. aug. 27. 14:17
2/10 anonim válasza:
vagy kínai...[sokan vannak, és MINDENHOL xD]
3/10 anonim válasza:
Az angolt és a kínait, de a kínaiból olyanok a tájszólások, hogy külön nyelvként is vehetjük őket...
4/10 anonim válasza:
Igen, azt úgy, hogy kínai, csak mi szoktuk mondani. Máshol különböztetnek, hogy pl. cantonese, mandarin, stb.
5/10 anonim válasza:
Jaja, és a kínaik közül a mandarint beszélik a legtöbben, a második legtöbben pedig a kantonézt.
harmadik
6/10 anonim válasza:
7/10 anonim válasza:
14:30 vagyok:
Inkább úgy mondanám, az angolt beszélik a legtöbben (anya- + idegennyelvként), de a mandarinnak van a legtöbb anyanyelvi beszélője.
8/10 anonim válasza:
anyanyelvként kínai, de legtöbben angolul tudnak
9/10 anonim válasza:
anyanyelvként a kínai mandarin, arab, hindi, spanyol és csak aztán jön az angol.
Ha az idegenynelvként beszélők számát tekintve persze az angol áll az első helyen. Többen beszélik idegen nyelvként, mint az anyanyelvi beszélők száma
10/10 anonim válasza:
A mandarin kínait is csak a kvázi idegen nyelvként beszéltek közül van az elsők között. Kínában nagyon sok nyelvjárás, nyelv van, a legtöbben csak az iskolában tanulják meg a mandarint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!