A német miért tartozik a világ legfőbb nyelvei közé, amikor csak Közép-Európában beszélik?
"German is one of the world's major languages and the most widely spoken first language in the European Union."
mert a német az egyik legerősebb gazdaság, és régen is az volt, így az üzletnek gyakran az volt a nyelve (ahogy a kultúrának meg a francia anno).
Ezenkívül a tudománynak is egy időben kifejezetten a német volt a nyelve, Németországban voltak a legnagyobb és leghíresebb tudományos központok, nagyon sok tudományos könyv, folyóirat németül jelent meg.
és épp ezért nem csak Közép-Európában beszélik, ha elolvasod a saját magad által belinkelt cikket, ott is írják, hogy a 2. legtöbb ember által anyanyelve Európában, és a legtöbbé az EUban.
Ha meg világviszonylatban nézzük, akkor meg olyan 10. helyen szokták hozni a legtöbb ember által beszélt nyelvek listáján, ami azért nem rossz
A következő adatokkal tudom kiegészíteni, amelyek nemrég hangzottak el egy nemzetközi konferencián:
Európán kívül világszerte (főleg USA, Ausztrália, Afrika) 17 millió ember tanulja a németet idegen nyelvként, 120 ezer nyelvtanár oktatja jelenleg a németet külföldön. Európában 100 millió ember beszéli a németet anyanyelvként, és ugyanennyi közel anyanyelvi szinten német nyelvterületen kívül.
az Eu legerősebb gazdasága, II vh előtt kulturális központja,legerősebb katonai hatalma, Goethe,Heine,Einstein,Freud nyelve...soroljam még?
ezen kívül: könnyű megtanulni, nagyon jól hangzik, nekem a legszebb nyelv, habár sokan nem szeretik hallgatni.
Nekem a kedvenc országom, hihetetlennek tartom,amit elértek a II.vh alatt,katonailag, technikailag. habár nem szimpatizálok a nácizmussal
"Talán az is hozzátett, hogy az USA-ban az államnyelvről történő szavazáskor 1 azaz egy szavazaton múlt, hogy az angol nyert a némettel szemben."
Igen, ahogy előttem írta már valaki, ez egy urban legend. Egyáltalán nem 1 szavazaton múlott. 1 szavazaton múlott az, hogy egyáltalán törvény elé kerüljön e ez a javaslat, viszont nem került a törvény elé, úgyhogy ez így egyáltalán nem igaz, mivel szavazás sem volt róla, hogy a német legyen e a nyelv.
A kérdésre reagálva: régen a zsidók is mind németül beszéltek, és nekik elég kiterjedt kapcsolataik voltak, bárhová is mentek, úgyhogy ez is nagyban hozzájárult a nyelv terjedéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!