A német a világ kb hanyadik legfontosabb nyelve?
mert ugye Európában vezető szerepe az vitathatatlan, de ez mennyire hat ki a világra?
azt olvastam, hogy az USA-ban egyre népszerűbb idegen nyelv
Vegyük inkább úgy, hogy leghasznosabb.
1. Angol
2. Spanyol
3. Német
4. Francia
5. Orosz
én legalábbis így gondolom.
Európa vezető szerepe???
inkább Kína
németet Németország és Ausztrián kívül sehol nem beszélik!
Szerintem a legfontosabb az angol. Európába lehet hogy a német a második legfontosabb de világszintem szerintem a kínai, spanyol és még talán az orosz meg az arab megelőzi.
(Mondjuk nálam a legjobban gyűlölt nyelv a német)
Európában a német 2. az angol mögött, ez egyértelmű.
Világszinten már kicsit trükkös kérdés, mert igazából a "mennyire fontos egy nyelv világszerte" az két dolgot jelenthet. Vagy azt, hogy melyik nyelvet érdemes megtanulnia egy mexikóinak/japánnak/indiainak, vagy azt, hogy ha én várhatóan 20 különböző helyen töltöm a köv. 5 évet, akkor melyik nyelvet érdemes tudnom.
Az utóbbi verziónál értelemszerűen ha Európán kívül vagyok, akkor az orosz, francia és spanyol jelentősége nő meg. Az előbbinél pedig a németé, pl. egy indiai számára nagy karrierlehetőség Németországba menni informatikusnak, és ha tud németül, előnyben lesz a csak angolul tudó többi indiaival szemben.
Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy Európa a legfontosabb kontinens, tehát ami Európában fontos, az világszinten is az.
Én azt mondanám, hogy világszinten az első ötben az angol, francia, német, spanyol és orosz van. Hogy ezen belül mi a pontos sorrend, az a helytől és szakterülettől függ.
Európában:
1. angol
2. francia
3. német,
utána spanyol, olasz - de nyomul az orosz, és mire ezt leírom, már előrébb lesz... :-)
A 2. legfontosabb nyelvnek mondanám.
1. - angol, ez egyértelmű.
2. - német,a környező országokban (Ausztria, No., Svájc, Belgium, Luxemburg, Lichenstein) fontos nyelv, az EU törvénykezési nyelvként használja, mert nagyon pontos megfogalmazásokat ad. A műszaki tudományokban vagy természettudományban is fontos.
3. - francia, nagy ország, és nincs az az isten, amiért idegen nyelven szólalnának meg bárhol is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!