A kínai vagy az arab írást nehezebb megtanulni?
Kíváncsiságból, mivel annyira lehurrogtatok, utána néztem, hogy hogyan is néz ki ez a gyakorlatban. Maga az írás nem annyira bonyolult, mint azt beállítjátok. A jobbról-barra olvasást nem is számolom, mert az hamar megszokható. Mire végignéztem róla a videót, már kapásból jobbról-barra kezdtem kibetűzni a szöveget.
A betűk nem bonyolultak. Nem bonyolultabbak őket leírni, kb. mint egy latin betűt. A betüknek három alakja van attól függően hol állnak, szerintem ez sem annyira nagy szám. A latin ábc-ben is van pl. kis és nagy betű. Szerintem ez gyakorlással könnyen megtanulható, a betű kapcsolások is. Ezek csak sima szabályok. Kb. 5-6-nak már én is megjegyeztem, mind a három alakját és hogy kapcsolható-e másik betűhöz vagy sem, ahogy néztem a magyarázatot. Ráadásul vannak kis betűcsaládok, amik pontosan ugyanúgy néznek ki csak a pont tesz köztük különbséget. Ha gyakorolnám, mert érdekelne, hamar tudnám az egészet. Az igazi problémát a rövid magánhangzók jelölésének hiánya jelenti. Ehhez kell a nyelvtudás. De, ha valaki megtanulja az összes jelölést, akkor gyakorlatilag már tud olyan szöveget olvasni, amiben azok szerepelnek. Mondjuk egy Koránt már fel tud olvasni. Vagyis szerintem cakumpakk mindenestől, ha valaki foglalkozik vele, akkor kb. 2 hét alatt kényelmesen meglehet tanulni arabul írni. A plusz jelekkel olvasni. Innentől kezdve, pedig már csak arra kell koncentrálni, hogy bővítsd a szókincsedet, hogy eltudd olvasni azt a szöveget is, ahol nincsenek jelölve a rövid magánhangzók. De, az írás részét már letudtad, lényegében már tudsz írni! Idővel meg elhagyod az írásban a jelöléseket, meg egy idő után már nem lesz szükséged hozzá az olvasáshoz és akkor elmondhatod, hogy már nem csak írni, hanem olvasni is tudsz arabul. De, magával az írással tulajdonképpen nem kellett sokáig bajlódnod, igazából az olvasás okozza a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!