Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az a franciában...

Mit jelent az a franciában hogy "szalöpak"?

Figyelt kérdés
Elnézést, nem tudok franciául, így nem tudom hogy kell helyesen leírni, csak így ejtették ki, hogy "szalöpak" (az a betűt igazából mindkét helyen rövid á-nak ejtik). A Johnny English című filmben mondta ezt a főgonosz. Mit jelent?

2021. jan. 16. 21:58
 1/7 anonim válasza:
100%

A szálö-t én C'est le-nek fordítanám

Ez annyit jelent, hogy: "ez a"

A pák őszintén szólva engem két szóra emlékeztet, de nem hiszem, hogy erre gondolsz: húsvét és csomag

De kíváncsi vagyok, hátha valakinek van jobb ötlete:D

2021. jan. 16. 22:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A húsvét nem lehet, mert azt általában többesszámban használják (les Pâques), de ha nem, akkor is nőnemű. (Lásd: La pâque juive, la pâque chrétienne.)

Egyébként nekem sincs más ötletem, mint a csomag.

Kérdező, valamit rosszul érthettél, de ha tudod, linkelj be valamit, hogy halljuk a szövegkörnyezetet.

2021. jan. 16. 22:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Fu hát belinkelni nem tudok, mert gondolom a film nincs fenn teljes egészében, de ha valakinek megvan otthon, azt hiszem annál a jelenetnél van amikor koronáznak a templomban, és a főgonosz mondja ezt (John Malkovich).

De mindegy is, ha nem derül ki az se baj, nem létfontosságú, csak érdekelt volna. Köszönöm mindkettő választ! :)

2021. jan. 16. 23:07
 4/7 anonim válasza:
100%
Pontosan mikor mondja ezt?
2021. jan. 16. 23:21
 5/7 anonim válasza:
2021. jan. 16. 23:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted azt mondja: "salopard" = szemét, piszok (alak)
2021. jan. 17. 00:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is így értettem: Merde, salopard!

A merde szó ugyan eredetileg szart jelent magyarul, de leginkább akkor használják, amikor dühösek vagy elégedetlenek, ezért akár így is lehet fordítani: A fene a pofádat, te mocsok! (Persze szabad fordításban, de az értelme ez.)

2021. jan. 19. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!