Mit jelent spanyolul a "csellabina" vagy "kelabina" ?
Figyelt kérdés
Fordítóban, szótárban nem találom, gondolom mert nem tudom pontosan hogy kell leírni, csak megszólításként hallottam sokszor2021. jan. 14. 16:02
11/32 anonim válasza:
Ha megkédezed akkor majd írd meg, hogy mit jelent pontosan, mert engem is érdekel.
12/32 A kérdező kommentje:
Mindenképp, ha még ott lesz a kávézóban karanten után is! :)
2021. jan. 14. 20:13
13/32 anonim válasza:
A videóban que bonitát mond egyértelműen (Milyen szép). Esetleg nem tudod hogy honnan való a pincér? Lehet nyelvjárás (latin amerika).
14/32 anonim válasza:
Nna közben megkérdeztem egy spanyolt is, ha a pincér argentin, akkor lehet, hogy a "che la mina [cse lá miná] " ami kb a "Hey Girl" nek felel meg (kb. így írta le, akit kérdeztem, nem biztos, hogy pontos a jelentése)
Off: a mina bányát jelent, de Argentínában jelenthet fiatal nőt, lányt is.
15/32 A kérdező kommentje:
Hát arról fogalmam sincs argentín e :/ de elé mondja a ciao-t is. Akkor gondolom nem lenne sok értelme a cse-t is odarakni
2021. jan. 14. 23:47
16/32 anonim válasza:
1-es vagyok, most jut eszembe, hogy az argentinok àllandóan azt mondják hogy che (cse).Kb azt jelenti, hogy hey. Meg most utánaolvastam hogy a valenciaiak is használják.
17/32 anonim válasza:
Közel anyanyelvi szinten beszélek spanyolul (latin amerikai spanyolt), de fogalmam sincs mire gondolsz. Idegen fülnek egy kifejezés teljesen eltérőnek is hathat, mint ami valójában. Én is az argentín "che"-re tudok csak gondolni, de a második része így is rejtély tárgya, az biztos, hogy nem hallhattál dupla "ll" hangot, tekintve, hogy spanyolul ez a fonema nem létezik (ami dupla ll-lel jelölt írásban azt is inkább a magyar "j/lj/gy/dzs/zs/s" hangokhoz hasonlóan ejtik, nyelvjárástól függ, de az argentínek leginkább "s/zs" hangot ejtenek ebbe az esetben).
18/32 anonim válasza:
Szia Szepseg Gyonyoruseg!
Siman ennyit jelent. Tuti minden kedves holgyvendegnek ezt mondja.
19/32 A kérdező kommentje:
Nem érdekel, másnak mit mond, ha nekem ezt mondja akkor simán csak örülök neki :)
2021. jan. 16. 12:16
20/32 anonim válasza:
A 18-as válaszoló kapcsán kíváncsi lennék azért, hogy jutott arra következtetésre, hogy ezt jelenti, tekintve, hogy nem nagyon írta le, hogy melyik kifejezésről van szó:) Én kezdek kételkedni egyébként abban is, hogy ez spanyol lenne, mert nemhogy nekem, de még a többi anyanyelvi ismerősömnek sincs ötlete, hogy mi lehet ez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!