Mit jelent spanyolul a "csellabina" vagy "kelabina" ?
Figyelt kérdés
Fordítóban, szótárban nem találom, gondolom mert nem tudom pontosan hogy kell leírni, csak megszólításként hallottam sokszor2021. jan. 14. 16:02
1/32 anonim válasza:
Hol hallottad? Tudok spanyolul, de nem jut eszembe semmi ehhez hasonló sem. Biztos spanyol? Cs-vel vagy k-val volt?
2/32 A kérdező kommentje:
Pesten egy spanyol kávézóban a spanyol anyanyelvű pincér köszön nekem mindig így hogy: Chiao "csellabina". Ő cs-vel ejti, de egy filmben hallotam k-val is, akkor a lány köszönömmel válaszolt rá, úgyhogy gondolom valami bók, dicséret lehet
2021. jan. 14. 17:10
3/32 anonim válasza:
Nem tudom mi ez, de nekem úgy hangzik, mintha csinosnak/szépnek tartana és azt dícséri meg. Kicsit olyan a hangzása, mint olaszban a Chiao bella amit a szép, csinos lányoknak mondanak. De nem tudom én sem a pontos jelentését, csak nekem ehhez hasonlít.
4/32 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) én is erre tippelek, csak érdekes hogy nem lehet megtalálni a konkrét jelentését sehol
2021. jan. 14. 17:36
5/32 anonim válasza:
Első vagyok. Nekem mêg olyan is eszembe jutott hogy Che bellina (fonetikusan: ke bellina), bàr ez is olasz. (A szia az ciao és nem chiao.) Ez ilyen felkiáltás, hogy milyen szépecske. Spanyolul nincs bellina. Màs semmi hasonló nem jut eszembe pedig spanyol olasz szakos voltam. Esetleg ha videóban hallod tedd be ide a linket és meghallgatom.
6/32 A kérdező kommentje:
itt 55:60 körül mondja a srác, bár ahogy visszahallgattam, valószínű ott azt mondhatja amit te írtál, hogy che bellina, vagy che bonita. Bár nekem a pincér szerintem nem ugyanezt szokta mondani, ő egyértelműen cs-vel ejti. és egybefolyik a két szó. Bár gondolom lehet akcentus, nyelvjárás is benne
2021. jan. 14. 18:30
7/32 anonim válasza:
Hat en is hiaba gondolkodom rajta, nem tudom megis mi lehet amit igy mond.. Folyekonyan beszelek spanyolul, latin amerikai ferjem van, 12 eve elek spanyol nyelvteruleten, ugyhogy szerintem vagy nem spanyolul van, vagy nagyon felrehallod amit mond. Mast nem tudok elkepzelni.
8/32 anonim válasza:
Első és ötödik vagyok. Azt mondja hogy Qué bonita! Milyen szép!
9/32 anonim válasza:
Kérdezd meg, hogy mit jelent, mert érdekel. Szerintem nem lesz baj neki, ha érdeklődsz :)
10/32 A kérdező kommentje:
Az biztos hogy spanyol, maguk között is spanyolul beszélnek. De erre színtisztán emlékszem hogy:csellabina"-nak ejti teljesen így ahogy leírtam. Lehet meg fogom tenyleg kérdezni xD köszi a válaszokat!
2021. jan. 14. 19:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!