Az angol nyelv miért maradt meg ilyen primitív szinten?
Akik tanulnak vagy tudnak angolul, ti nem csodálkoztok néha el azon hogy az angolnak milyen egyszerű és szegényes a nyelvtana? Mitnha direkt le lenne butítva azért, hogy könnyebben meg lehessen tanulni.
Ragozás minimális, szinte nincs is. Nincs külön felszólító mód, nincs tárgyrag, az igéknek két alakjuk van az infinitiv mellett, az ing-es meg a múltidejű. Tudom, hogy nem minden nyelv ragozó mint a magyar, és hogy attól még lehet gazdag. De úgy érzem, hogy az angolban a nyelvtani szerekezetek is nagyon le vannak egyszerűsítve, szinte csak egymás mellé kell rakni a szavakat. És emiatt nekem nem tűnik eléggé kifejezőnek, nem lehet kellőképp árnyalni a dolgokat..
Tudom, hogy van az a szint amikor megjelennek már komolyabb nyelvtani formák meg mindenféle dolog, de a filmekben, meg főleg a hétköznapi életben nemigazán fordulnak ezek elő, max ilyen Shakespeare könyvekben :D
Az, hogy a nyelv tipológiailag strukturálisan milyenné vált az idő folyamán, nincs összefüggésben azzal, hogy az adott mennyire kifejező. Az óangol hemzsegett a ragozási paradigmáktól, de összesen 2 igeidőt használtak, alig voltak mondatrövidítő szerkezetek. A szókincs az árnyalatok kifejezésére messze nem volt akkora, mint később.
Összehasonlításképp:
22-es, egyrészt ilyet egy átlag angol anyanyelvű se fog mondani, (és érteni), másrészt, pedig igaza van nagyjából a kérdezőnek, abban, hogy meglehetősen egyszerű az angol nyelvtan.
Plusz, amit te írsz, az szókincs, nem nyelvtan.
Régebben több ragozás volt, igen, leegyszerűsödött.
Tudok angolul.
Angolszakos diplomám van (egyetemi, 5 éves képzés, tanárszakkal, akkor még így volt), tanultam nyelvtörténetet, stb.
Plusz majdnem 16 éve Angliában lakom.
És bizony egyetértek, hogy meglehetősen könnyű a nyelvtan...
Tanultam ezen kívül oroszt, németet,franciát. Az angol messze a legkönnyebb köztük.
Reported speech nehéz?
Az van a németben is (oroszra nem emlékszem, franciából meg csak kezdőig jutottam).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!