Az angol nyelv miért maradt meg ilyen primitív szinten?
Akik tanulnak vagy tudnak angolul, ti nem csodálkoztok néha el azon hogy az angolnak milyen egyszerű és szegényes a nyelvtana? Mitnha direkt le lenne butítva azért, hogy könnyebben meg lehessen tanulni.
Ragozás minimális, szinte nincs is. Nincs külön felszólító mód, nincs tárgyrag, az igéknek két alakjuk van az infinitiv mellett, az ing-es meg a múltidejű. Tudom, hogy nem minden nyelv ragozó mint a magyar, és hogy attól még lehet gazdag. De úgy érzem, hogy az angolban a nyelvtani szerekezetek is nagyon le vannak egyszerűsítve, szinte csak egymás mellé kell rakni a szavakat. És emiatt nekem nem tűnik eléggé kifejezőnek, nem lehet kellőképp árnyalni a dolgokat..
Tudom, hogy van az a szint amikor megjelennek már komolyabb nyelvtani formák meg mindenféle dolog, de a filmekben, meg főleg a hétköznapi életben nemigazán fordulnak ezek elő, max ilyen Shakespeare könyvekben :D
Szerintem két külön dolog, hogy a ragozás primitív, és hogy mennyire lehet árnyalva kifejezni dolgokat.
Az angol olyan, hogy egy középfokú szintig pofonegyszerű eljutni. Egymás után rakod a szavakat a helyes sorrendben, megtanulsz pár rendhagyó igét, és már értelmes mondatokban beszélsz!. Viszont ezt a szintet megugrani már nehezebb feladat, mivel óriási szókinccsel rendelkezik, és ugyanazt el tudod mondani a pofonegyszerű módon, vagy különböző, kevésbé hétköznapi szavakkal / kifejezésekkel élve.
Mondok egy szándékosan sarkított példát!
I like to ride the bike. And I like to eat pizza. But I can't eat it every day because I'm fat.
Ugyanezt pedig a legmodorasabban elmondva, ami hangsúlyozom, hogy abszolút nem életszerű, és így már hülyén is hangzik: I relish to peregrinate with the bicycle. Furthermore I relish to victual pizza. However I cannot victual this very aliment on a daily basis for the reason of me being rather stout.
Én négy nyelvet beszélek. Magyar, finn, angol, német és mindegyik tud gyönyörű, választékos és bonyolult lenni a maga módján. Finnül tanulni az elején nagyon nehez volt (a nyelvtan felépítése hasonló a magyarhoz) de ahogy haladtam vele, egyre könnyebbnek érződött. Az angolnál fordítva volt mert ott már hamar tudtam beszélni és használni a tudásomat, de minél többet tudtam, annál nehezebb volt új dolgokat tanulni és tökéletesíteni a tudásomat. A német az végig kb. ugyanúgy érződött, tehát nem olyan nagyon nehez de nem is könnyű.
Szerintem egy átlag magyar B2 szinten van angolból, tehát ha a kérdezővel is ez a helyzet, akkor a C1-hez közelítve már nem olyan könnyű az angol sem. Egyébként meg a nyelvek nem a nyelv hangzása miatt szépek szerintem, hanem az ország kultúrája és sokszínűsége miatt, ahol azt az adott nyelvet beszélik ❤️ Nyelvet tanulni (legalábbis szerintem) akkor érdemes, ha azt utána használni is tudja valaki, nem pedig az ötösért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!