Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egyetértesz abban hogy a...

Egyetértesz abban hogy a szláv nyelvek sokkal szebbek mint a magyar nyelv?

Figyelt kérdés
Nekem jobban tetszik sokkal egy jó orosz szám vagy egy szép ukrán zene mint a magyar pop slágerek.
ma 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A magyar popdaloknál nekem is sok minden jobban tetszik, de ettől függetlenül a magyar nyelv a kedvenc.

Beszéled valamelyik szláv nyelvet anyanyelvi szinten? Mert a hazai zeneipar siralmas állapota mellett ez is egy jó ok lehet a rajongásra. Lehet, ha mindent megértenél a szövegekből -még az idiómákat is-, akkor már nem lennének olyan érdekesek az orosz-ukrán nóták, ugyanolyan unalmasak lennének, mint egy mittudomén, Csobot Adél, vagy ki a menő most nálunk. :-D

ma 20:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem igazán jönnek be, pedig nincs bajom a szlávokkal, és a nyelvükkel. De hát ízlések.

Nekem a neolatinok jönnek be, pl. már gyerekként szerettem az Italo Hits válogatásokat.

ma 21:39
 3/6 anonim ***** válasza:

A Magyar nyelv nekem elég káoszos nyelvnek tünik. Annyiféle képpen ki tudod magad fejezni és ez álltal mindent félre lehet értelmezni. Rengeteg átvett szavakból alakult. Technikai leirásokhoz egyáltalán nem alkalmas. Törvény, szabály fogalmazásához nem alkalmas. Csakis csevegésre, egyszerü dolgok megfogalmazására alkalmas.

Dalokhoz pontosan ezért megfelelne, de nagyon kemény hangzása van. Mekeg. Arra épp jó.

A szláv nyelv sokkal lágyabb hangzású, jobban passzol zenéhez.

ma 22:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem.
ma 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát az orosz meg az ukrán az aztán minden csak nem szép. Melletted sem ordibáltak még oroszok az biztos. De mellettem már igen
ma 22:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Mostanság ráfüggtem a balkan party mixekre(szerb,horvát,görög nyelvű)

Szép de nem szebb csak más.

ma 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!