Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy éve pecsételődött meg...

SzocdemOliver kérdése:

Egy éve pecsételődött meg Magyarország sorsa. Egyetértesz azzal, hogy a populizmus megjelenése a demokratikus ellenzékben a demokratikus ellenzék végét jelenti?

Figyelt kérdés

Magyar Péter elvette az utolsó reményt is, hogy Magyarországból valaha szabad, normális és demokratikus ország legyen.

Ha nem váltja be az ígéreteit, s nem váltja le Orbánt, ám elhiteti, hogy lehetséges, viszont felszámolja az ellenzékben is a demokratikus normákat, akkor is, de ha Orbán megbukik egyszer magától, s ennek az embernek az ölébe hullik a hatalom, akkor aztán végképp. A populizmus megjelenése a demokratikus ellenzékben a demokratikus ellenzék végét jelenti.

Magyar Péter személyében e korszak újra népszerű, populista szélsőjobboldali irányzatának egyik legtökéletesebb példánya lépett színre, akinek sikerült levetkőznie a humanizmus, az emberi tisztesség, a korrektség minimumát is, miközben korszerű kommunikációs eszközei birtokában mesteri módon leplezi és álcázza a közönségesség és aljasság minden szennyét.

[link]

ma 18:43
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
14 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
69%
Magyar Péter nem a demokratikus ellenzék része.
ma 18:47
 2/31 anonim ***** válasza:
77%
Azzal értek egyet, hogy nem vagy tisztában a "populizmus" szó jelentésével.
ma 18:50
 3/31 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem az bizonyosodott be, hogy Magyarországon sajnos nincs igény baloldali, liberális, zöld politikára. Liberális szavazó vagyok. MP-t jobbközépre sorolnám be, határkerítés, EU-vízió, orosz-ukrán kérdés alapján (elutasította a Európai Egyesült Államok gondolatát), ugyanakkor TALÁN kevésbé szélsőséges, mint a Fidesz. Talán ő nem nyomná a meleg-és genderellenes dumát, mint a Fidesz. Baloldali pártok közül maradt a DK.. Bár Gyurcsány miatt vannak vele fenntartásaim. Illetve nekem személyes szívfájdalmam liberálisként a Momentum elsüllyedése.
ma 18:54
 4/31 anonim ***** válasza:
56%
Tegyük fel, igazad van. Akkor kikkel váltsunk kormányt? A DK-val, avagy a kék fidesszel? A nulla százalalékos MSZP- Párbeszéd koalícióval? A kutyapárttal, egy drogossal az élen?
ma 18:56
 5/31 anonim ***** válasza:
11%
2, ha már személyeskedésre futja, akár le is irhattad volna neki, hogy szerinted mit jelent.
ma 19:08
 6/31 anonim ***** válasza:
48%
És felvetődik bennem a kérdés, hogy liberálisként, balos érzelmű demokrataként ki fog engem képviselni? 3-as voltam...
ma 19:11
 7/31 anonim ***** válasza:
77%

Én sokáig bizonytalan voltam vele kapcsolatban. Nem tartottam őszintének, nem tartottam hitelesnek, de úgy voltam vele, hogy figyelem, meghallgatom, aztán majd eldöntöm.

Azt hiszem, az idő, az elmúlt pár hónap és a mostani események, a kérdezőt igazolták. Ő nem demokráciában gondolkodik, nem többpártrendszerben, nem beszél jogállami normákról, alkotmányosságról, alkotmányozásról.

Ugyanazt az igéretcunamit, ugyanúgy tolja, ahogy 0rbán 2010 előtt. Nem vagyok jós, bár én kétlem, hogy lehetséges lenne, de, mégha lenne is kormányváltás, rendszerváltás, egészen biztosan nem. Ezekkel az igéretekkel, ezekkel a NERből örökölt/küldött/átvett figurákkal, egészen biztosan nem lesz rendszerváltás.

ma 19:12
 8/31 anonim ***** válasza:
30%

#5: senki nem személyeskedett.

A Kérdező demagógiáról beszél, amit rendszeresen kevernek a populizmussal. Utóbbi annyit jelent, hogy az emberek érdekeit előrébb vesszük szemben a bankokkal, hivatalokkal stb. Ez nem szerintem van így, ez így van, és kész.

Mint írtam, nincs ezzel a Kérdező egyedül, de akkor nézzen már utána.

9/31 anonim ***** válasza:
81%

6, 7-es vagyok és pontosan ugyanezt érzem.

Szóról, szóra.

10/31 anonim ***** válasza:
71%
#6: valószínűleg egyszer egy baloldali, liberális párt, de ehhez először meg kell teremteni a feltételét annak, hogy kisebb pártok újra szerepet kaphassanak.
ma 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!