Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy éve pecsételődött meg...

SzocdemOliver kérdése:

Egy éve pecsételődött meg Magyarország sorsa. Egyetértesz azzal, hogy a populizmus megjelenése a demokratikus ellenzékben a demokratikus ellenzék végét jelenti?

Figyelt kérdés

Magyar Péter elvette az utolsó reményt is, hogy Magyarországból valaha szabad, normális és demokratikus ország legyen.

Ha nem váltja be az ígéreteit, s nem váltja le Orbánt, ám elhiteti, hogy lehetséges, viszont felszámolja az ellenzékben is a demokratikus normákat, akkor is, de ha Orbán megbukik egyszer magától, s ennek az embernek az ölébe hullik a hatalom, akkor aztán végképp. A populizmus megjelenése a demokratikus ellenzékben a demokratikus ellenzék végét jelenti.

Magyar Péter személyében e korszak újra népszerű, populista szélsőjobboldali irányzatának egyik legtökéletesebb példánya lépett színre, akinek sikerült levetkőznie a humanizmus, az emberi tisztesség, a korrektség minimumát is, miközben korszerű kommunikációs eszközei birtokában mesteri módon leplezi és álcázza a közönségesség és aljasság minden szennyét.

[link]

tegnapelőtt 18:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%

10, úgy, hogy azt akarnád, hogy olyanra szavazzak, akire nem akarok, mert egy olyan politikát támogat, amit én nem?

Ez nem demokrácia.

tegnapelőtt 19:32
 12/31 anonim ***** válasza:
65%
4, koalicióval, előválasztással
tegnapelőtt 19:32
 13/31 A kérdező kommentje:

"Én sokáig bizonytalan voltam vele kapcsolatban. Nem tartottam őszintének, nem tartottam hitelesnek, de úgy voltam vele, hogy figyelem, meghallgatom, aztán majd eldöntöm.

Azt hiszem, az idő, az elmúlt pár hónap és a mostani események, a kérdezőt igazolták. Ő nem demokráciában gondolkodik, nem többpártrendszerben, nem beszél jogállami normákról, alkotmányosságról, alkotmányozásról.

Ugyanazt az igéretcunamit, ugyanúgy tolja, ahogy 0rbán 2010 előtt. Nem vagyok jós, bár én kétlem, hogy lehetséges lenne, de, mégha lenne is kormányváltás, rendszerváltás, egészen biztosan nem. Ezekkel az igéretekkel, ezekkel a NERből örökölt/küldött/átvett figurákkal, egészen biztosan nem lesz rendszerváltás."

Sajnos az elmúlt pár hónap és a mostani események tényleg azt az álláspontomat igazolják, amit fél évvel ezelőtt is képviseltem Magyar Péterrel szemben. Most is változatlan az álláspontom.

Rengeteg lepontozást, provokációt kellett elviselnem ezen az oldalon, amikor Magyar Péterről jogos kritikákat fogalmaztam meg, de hiszek a szólásszabadságban és a vita meglétének szükségességében még akkor is, ha látszólag árral szemben történik, mert ez a demokrácia egyik alappillére. Magyarország érdekében titokban azt kívántam, bárcsak tévednék Magyar Péterrel kapcsolatban, de nem ez történt. A helyzet lesújtó jelenleg és 2026-ban nem jók a kilátások Magyarország és a demokratikus ellenzék számára sem.

tegnapelőtt 19:47
 14/31 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem nem egy éve pecsételődött meg...

Tegyük fel, hogy liberális / baloldali vagyok. Mit tehetek? Leszavazhatok egy ilyen pártra (mondjuk most nevezzük meg a DK-t), majd utána újabb 4 évig élvezhetem a fidesz 2/3-ot. Látható, hogy a jelenlegi választási rendszerrel (lakosságaránynak ellentmondó változó körzethatárok, nyerteskompenzáció, médiafölény, stb.) a DK nem fogja tudni megverni a fideszt. Soha. Még a 2/3-ot sem tudja megakadályozni. Ahogy az eddigi pártok egyike sem. Ha nem szeretnék még egy orbán-kormányt, akkor bizony másra fog kelleni szavazni, mint az eddig garnitúra. Jelenleg a Tisza tűnik a legerősebbnek, még a kormányközeli közvéleménykutató szerint is. No, akkor válasszuk meg. Mi fog történni? Vagy betartják az ígéretüket és módosítanak a választási törvényeken, hogy újabb 4 év múlva igazságos szavazás lehessen (ahol már nyugodtan szavazhatok az általam igazán preferált pártra) vagy megint besz*pjuk valami hatalommániással.

Az első verzióval 0% van arra, hogy valaha is olyan legyen kormányon, akit teljes mértékben támogatok (vagy legalább arányosan képviseljen). A másikkal van 50% arra, hogy "kiegyenesedjen a ferde pálya". Szerintem ezt meg kell kockáztatni.

tegnapelőtt 19:50
 15/31 A kérdező kommentje:

"A másikkal van 50% arra, hogy "kiegyenesedjen a ferde pálya". Szerintem ezt meg kell kockáztatni."

Bukott fideszes politikusokkal fog kiegyenesedni a ferde pálya? Az tény, hogy az ÓFIDESZ folyamatos, lassú végelgyengülésre van ítélve, Orbán körül kezd elfogyni a levegő.

De ez nem jó hír az ellenzéki szavazók számára, mert az ÚJFIDESZ (Tisza Párt) célja csak az uniós pénzcsapok újranyitása Magyarország számára Manfred Weber segítségével. Aztán Magyar Péterék megkapják a jogot, hogy szétosszák a beérkező uniós forrásokat, az lesz az igazi biznisz: folytatódik majd az uniós pénzek ellopása, igaz, nem olyan feltűnően, mint ahogyan az ÓFIDESZ tette. Óvatosabb tolvajok lesznek, mert féltik majd a hatalmukat, de a propagandára az ÚJFIDESZ az ÓFIDESZ-hez hasonlóan továbbra is rengeteg pénzt fog költeni.

Ismeri Magyar a bevált receptet arra, hogy hogyan kell kormányon maradni, a Fideszből érkezett. Orbán ott rontotta el, hogy túl sokat és túl feltűnően lopott és a külpolitikája is teljes kudarc volt.

tegnapelőtt 19:56
 16/31 anonim ***** válasza:
42%
Hű, Bartust idézni azért el3g durva. Ti, dékások, menthetetlenek vagytok.
tegnapelőtt 20:01
 17/31 anonim ***** válasza:
48%
Lehet kicsit nyers stílusban teszi, de meg kell hagyni, van igazság az írásában. Elolvastam a linket.
tegnapelőtt 20:04
 18/31 A kérdező kommentje:

"Hű, Bartust idézni azért el3g durva. Ti, dékások, menthetetlenek vagytok."

Te a tiszás, vagy mi hazánkos troll vagy? Ismerős a stílusod más kérdések alól (a felhasználónevedet sajnos nem vállalod)

tegnapelőtt 20:05
 19/31 anonim ***** válasza:
56%
#napidéká
tegnapelőtt 20:08
 20/31 anonim ***** válasza:
54%
7-es vagyok, 2006-ban szavaztam utoljára Gyurcsány Ferencre direktbe, ennyire vagyok DK-s!
tegnapelőtt 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!