Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon is voltak...

Magyarországon is voltak macskaüldözések a középkor végén ill. az újkor elején?

Figyelt kérdés
Angol nyelvű forrásokból megtudtam, hogy a 15. Századtól kb a 17. Század közepéig Nyugat-Europaban sanyarú sorsa volt a macskáknak. A boszorkànyoknak titulált személyekkel együtt gyakran máglyán elégtétel őket vagy vízbe folytatták őket, vagy kidobálták őket tornyokból. A macskaüldözések miatt szabadult el a pestis, mert túlszaporodtak a patkányok meg az egerek. Magyarországon is üldözve voltak a macskák? A macskák üldözéséről nem találok adatokat Magyarországon, annyi infót találtam, hogy Magyarországon még Mária Terézia uralkodása alatt is voltak boszorkányperek, de arról nem találtam infót, hogy ez érintette-e a macskákat

#macskaükdözések
febr. 17. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem voltak macska üldözések :) Ezeket bulvár oldalak írják.

Volt valóban pár per ahol a mágiával vádolt személynek a háziállata is gyanús volt. A boszorkányok familiáriásoknak hívták ezeket az "állatokat".

Mágikus segítők voltak.

[link]

febr. 17. 10:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Legérdekesebb story ebben, hogy IV. „Szép” Fülöp francia uralkodó, hogy megszerezhesse a Templomosok óriási vagyonát egyik vádpont ellenük a macskaimádat volt. :)
febr. 17. 10:32
 3/5 anonim ***** válasza:

2.

Tudsz forrást? Olvastam a perükről. Volt ott több vád is. Pl. homoszexualitás, bálványimádás, kereszt megtagadása, de macskaimádásról nem tudok.

febr. 17. 10:43
 4/5 anonim ***** válasza:

3

Nem akarok kekeckedni, de te a Google-t hogy szoktad használni? xD

Beírod a Google keresőbe, hogy macskák templomosok meg szép Fülöp és rögtön az 1. találatot adja. De remélem nem csak lustaságról van szó. :)

Tessék: [link]

febr. 17. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Lemaradt a 2.: [link]
febr. 17. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!