Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol nyelv miért maradt...

Az angol nyelv miért maradt meg ilyen primitív szinten?

Figyelt kérdés

Akik tanulnak vagy tudnak angolul, ti nem csodálkoztok néha el azon hogy az angolnak milyen egyszerű és szegényes a nyelvtana? Mitnha direkt le lenne butítva azért, hogy könnyebben meg lehessen tanulni.

Ragozás minimális, szinte nincs is. Nincs külön felszólító mód, nincs tárgyrag, az igéknek két alakjuk van az infinitiv mellett, az ing-es meg a múltidejű. Tudom, hogy nem minden nyelv ragozó mint a magyar, és hogy attól még lehet gazdag. De úgy érzem, hogy az angolban a nyelvtani szerekezetek is nagyon le vannak egyszerűsítve, szinte csak egymás mellé kell rakni a szavakat. És emiatt nekem nem tűnik eléggé kifejezőnek, nem lehet kellőképp árnyalni a dolgokat..

Tudom, hogy van az a szint amikor megjelennek már komolyabb nyelvtani formák meg mindenféle dolog, de a filmekben, meg főleg a hétköznapi életben nemigazán fordulnak ezek elő, max ilyen Shakespeare könyvekben :D

2020. nov. 24. 14:06
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Az angol nem feltétlen jobb és változatosabb, de nem is rosszabb, mint a magyar, aki mindkét nyelvet ismeri, az nem akar rangsorolni, mindkettönek rengeteg szinonimája van, csak aki egy nyelvet ismer, a másikban meg kezdö, annak erröl fogalma sincs.
2020. nov. 24. 14:47
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem primitív, csak a világnyelvként való elterjedése miatt redukálódott, egyszerűsödött, a rendhagyó igék eltűntek (szinte).

De ha nem csak jelen időben beszélsz A1/A2 szinten, akkor igen is észreveszed, hogy vannak kötött szórendű szerkezetek és nagyon változatosan ki lehet fejezni dolgokat.

Olvass szépirodalmat eredeti nyelven (Shakespeare, Bronte, Dickens) és akkor majd meglátod, hogy nem primitív.

2020. nov. 24. 14:48
 13/34 anonim ***** válasza:
18%
Meg a magyart nehezebb is megtanulni, mint az angolt. Az angol szerintem benne van a legkönnyebb nyelvek között, a mai egyszerűsége miatt, míg a magyart egy külföldinek sokkal több idő elsajátítani, mint az angolt.
2020. nov. 24. 14:53
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
A hétköznapi életben azért nem jön veled szembe, mert ilyen tartalmakat fogyasztasz. Nem muszáj Shakespeare-t olvasni, elég egy igényesen megírt újságcikk, híradó, esetleg szakirodalmi tanulmány. De egy Agatha Christie (vagy bármilyen, Geronimo Stiltonnál magasabb szintű) regényben is biztos találsz számos olyan szerkezetet, ami "nem primitív".
2020. nov. 24. 14:55
 15/34 anonim ***** válasza:
86%
Alapszinten könnyű megtanulni. Tanulj tovább és javaslom, kezdj el angol nyelven írt irodalmat olvasni. De ne Harry Pottert, meg hasonlóakat. Bár, ha jól sejtem, lehet, hogy az is megdolgoztatna...
2020. nov. 24. 14:56
 16/34 anonim ***** válasza:
8%
Ezek szerint nem értetek egyet azzal az állítással, hogy a magyart nehezebb megtanulni mint az angolt? Csak mert le vagyok pontozva, de nem tudom miért, hisz köztudott, hogy a magyar nem egy könnyű nyelv, az angol, német könnyebb.
2020. nov. 24. 14:59
 17/34 anonim ***** válasza:
82%

13-as: fogadni mernék, hogy nem tudsz angolul, vagy csak egész alapszinten, ha ilyet le mersz írni!

A komoly angoltudáshoz nem elég az, amit te elképzelsz, és a magyart megtanulni nem nehezebb, csak a legtöbb embert nem érdekli, mert nem igazán jó semmire MO-on kívül.

De van egy angol ismerösöm, aki 25 éve él MO-on, de egy év alatt gyakorlatilag megtanult rendesen magyarul, az egyedüli gondja csak egyes hangok kiejtése, de kb 10 szó, ahol észrevehetö, hogy nem magyar az anyanyelve.

Ellentétben a legtöbb angol területen élö magyar még 10 év után sem tud rendesen beszélni angolul, és nem csak az akcentus a probléma!

2020. nov. 24. 15:01
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

16. Azért nehezebb megtanulni a magyart, mert sokkal kevesebb nyelv hasonlít rá, mint az angolra, nem azért, mert annyival bonyolultabb lenne (például a magyarban nincsenek nyelvtani nemek, csak 2 + 1 igeidő van, az a plusz egy a "lesz", ami az egyetlen jövő idejű igénk, minden mást a foggal fejezünk ki, a ragozás is legtöbbször logikus, az olvasás fonetikus, ha ismered a betűket, akkor már tudod hogyan hangzik a szó, a szórend jóval kötetlenebb, meg hasonlók).

Azt ugye tudod, hogy Európában a nyelvek nagy része ugyanahhoz a nyelvcsaládhoz tartozik? Ezalól egyik kivétel a magyar. Persze, hogy egymás rokonnyelveit (közeli vagy távoli) könnyebb megtanulják, mint a magyart, mert azok jobban hasonlítanak a sajátjukra.

De mondjuk ha egy másik ragozó (nem feltétlenül rokon) nyelv használóját kérdezel, akkor valószínűleg a magyart fogja könnyebnek találni a németnél. De még az indoeurópai nyelvek beszélői között is vannak, akik viszonylag könnyen megtanulnak magyarul. Például az oroszok. Lehet hallani még nagyszülőktől, hogy az orosz katonák milyen jól megtanultak magyarul és ezt tanusítani is tudom. Egyik edzőtársam orosz, és akcentus nelkül beszél, másik volt edzőtársamról is csak azért tudtam meg, hogy orosz, mert elmondta.

Kérdező:

"Mitnha direkt le lenne butítva azért, hogy könnyebben meg lehessen tanulni."

Pontosan ez történt. Az angol nagyon leegyszerűsödött, a régebbi formáihoz képest. Régen volt olyan nehéz, mint más germán nyelvek.

2020. nov. 24. 15:18
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

"Például az oroszok. Lehet hallani még nagyszülőktől, hogy az orosz katonák milyen jól megtanultak magyarul és ezt tanusítani is tudom. Egyik edzőtársam orosz, és akcentus nelkül beszél, másik volt edzőtársamról is csak azért tudtam meg, hogy orosz, mert elmondta."

Ez magyar nyelv esetében igaz, német vagy angol nyelvnél az oroszok (legalább is a nagy többség) képtelenek akcentus nélkül megtanulni a nyelvet, mert az orosz (meg magyar) R kiejtése rettentöen feltünö.

2020. nov. 24. 15:22
 20/34 anonim ***** válasza:
12%
17-es, angol nyelvterületen élek, itt tanultam meg tökéletesen angolul és itt utáltam meg ezt a népet a nyelvükkel együtt. Amerika tetszik mint ország, és az amerikaiakat nem nézem le, de ennyire mint a briteket (ahol most élek) ennyire még egy népet sem utáltam, így egyértelmű, hogy a nyelvüket is lenézem.
2020. nov. 24. 15:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!