Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar nyelv hogyan maradt...

A magyar nyelv hogyan maradt fenn ha a 9. században betelepülő honfoglaló harcosok nagyon kevesen voltak az őshonos lakossághoz viszonyítva?

Figyelt kérdés
Már több helyen olvastam, hogy "Árpád népe" nem igazán hagyott genetikai nyomot a mai magyarságban, sőt már a középkori Magyar Királyság lakossága is főleg a már korábban itt élő európai népesség leszármazottja volt. Nem pedig a Szibériából és Közép-Ázsiából érkező mongoloid jegyekkel rendelkező ugor-türk népességé. Ha jól értelmezem akkor a 9. századi "honfoglaló harcosok" csak egy nagyon vékony politikai-katonai elitréteget képeztek, eleve nem voltak túl sokan (kevesebb mint 100,000 fő tehát nagyjából 10-20%a az akkori lakosságnak) és a zsákmányszerző hadjáratok és későbbi pusztító háborúk pl. tatárjárás során elszenvedett vérveszteség lényegében kiirtotta a genetikai állományukat. Akkor mégis hogyan tudták azt megoldani hogy az őshonos európai lakosság nagy része a magyar nyelv használatára térjen át? Később ugye sokféle birodalom uralta ezt a térséget, például az Oszmán-Török Birodalom és az Osztrák Birodalom, de sem a török sem a német nyelv nem vált egyeduralkodóvá, holott az akkori kis számú politikai-katonai elitnek is lett volna lehetősége azt elterjeszteni a helyi lakosság körében. A magyaroknak mi hasznuk származott a finnugor nyelvük terjesztéséből és hogyan tudták ilyen hatékonyan megoldani abban a történelmi korban amikor az írásbeliség és az oktatás csak a lakosság nagyon szűk rétege számára volt hozzáférhető, ráadásul tudomásom szerint latin nyelven zajlott? Tudom hogy a mai magyar nyelv erősen különbözik az ősmagyar nyelvtől, de azért végső soron mégis abból származik, nem valami szláv vagy latin nyelvből amit a honfoglalás előtt itt élő népesség beszélt.
2020. nov. 10. 11:31
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

35/40 anonim ***** válasza:

"És? Ez miért lényeg? Hát a nyelv mondja, mmár elmondtam, Kirgen, a magyar nyelv szelleme."

Tehát nincs. Te senki vagy. Az, hogy te mit mondasz, nem változtat semmin.

-----------

A többit elmondtam, de a magam értelmezésében, Germagyar, honfoglalóktól eredő, akihez Kirgen beszél, mert a vére germagyar, tehát nem Kipcsák, a vére telefonként( phon a beszél rokona) működik Kirgenhez, de nem telefon, mert Kirgen jelen van.

A feladatom, mint mondjuk Platónnál megvédeni a germagyar stalad szót, ami hozzá tartozik, vagy a fegyver szót, így a germagyar nyelvet.

A nyelv nem az, amit kijelentenek. A család stalad marad törvénytől függetlenül is, a fegyver fegyver, az üt gyökből, a rend meg a ratió, a rátevés.

A rendőrzés tehát az, hogy a rátevést védjük, hisz az irrationális és rendetlen: Élet védelme a fecniben, van abortusz, a fötus kirúgása maradandó kár.

A mondat értelmetlen, mert nem lehet rátenni, illeszteni, tehát irracionális, nem rakta(Recht).

A nyelv beszél, mondaná Heidegger, dehát a magyar a bah gyökből ered. Így még ezt is így értem.

2020. nov. 12. 17:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!