A magyar nyelv hogyan maradt fenn ha a 9. században betelepülő honfoglaló harcosok nagyon kevesen voltak az őshonos lakossághoz viszonyítva?
"A finnugor etimológiák nagy része elmbetegség, van esetleg vagy 200 ami helyes lehet, de indogermán gyanúsak a finnugorban, a magyarban meg mindig megvoltak,mmert germán nyelv, és indogermán nyelv."
Az alapszókincsben 800 - 1200 szóra becsülik a számukat, ez nem kevés.
De ha szerinted a finnugorok átvették az indogermán szavakat, akkor hogy lehet, hogy a legalapvetőbb szavaink egyeznek, amiket már az ősember is használhatott? Ahhoz az kéne, hogy a te indogermánjaid tanították meg beszélni a finnugorokat, de ebben az esetben az indogermán lesz a te logikáddal.
"Esetleg 60 lehetséges szóról beszélhetnének"
Előbb még 200 volt.
"A víz az inodgermán, a magyarban germán."
Akkor miért mondják úgy a finnek, hogy vesi? Az indogermánok mutatták meg nekik a vizet, előtte nem ismerték?
Bármilyen nyelv etimológiáját bele lehet magyarázni a másikba ilyen csavarásokkal, de az a helyzet, hogy amíg a te elméleted hat lépcsőben magyarázza meg a dolgokat, más elméletek ugyanezt 1 - 3 lépcsőben teszik.
Miért nem válaszoltál az utolsó kérdésre? Van bárki más rajtad kívül, aki ezt mondja?
Az alapszókincsben 800 - 1200 szóra becsülik a számukat, ez nem kevés.
------------
Beszélsz te magyarul? Ebben jó ha van lehetséges 60, a 200-at azért mondtam, mert az a 200 indogermán, de teljesen más honnan, a magyarban mindig megvolt.
A magyar nyelv 70 százalékban germán és a képzések is, de több mint 90-ben indogermán, főként árja, ami lehet, hogy protgermán.
------
Ahhoz az kéne, hogy a te indogermánjaid tanították meg beszélni a finnugorokat, de ebben az esetben az indogermán lesz a te logikáddal.
------------
Nem érdekel a téma, mert a magyar nyelv nem finnugor nyelv, hanem germagyar, ezért inkább ami a magyart, és csakis a magyar nyelvet illeti, mmás kérdéseket kell feltenni.
.----------
Bármilyen nyelv etimológiáját bele lehet magyarázni a másikba ilyen csavarásokkal, de az a helyzet, hogy amíg a te elméleted hat lépcsőben magyarázza meg a dolgokat, más elméletek ugyanezt 1 - 3 lépcsőben teszik.
------------
Nem lehet bármilyen nyelv etimológiáját belemagyarázni, csak egy valamit, ami a nyelv, nem lehet véleméynezni, mert adott, ezért van a nyelv.
A belemagyarázásokat, az elmebeteg belenemmagyarázásokat, így helyesebb, mert köze sincs magyarhoz, a fingugrizmus, meg a türkizgetés csinálja, meg más.
Épp itt nincs szó beleképzelgésről, ha valami úgy van, és én mindig is úgy értettem. Ebben is tudományellenes vok, mert mondom, hogy a tabula rasa helytelen.
Kirgent sérted az ostobaságaiddal.
Miért nem válaszoltál az utolsó kérdésre? Van bárki más rajtad kívül, aki ezt mondja?
------------
És? Ez miért lényeg? Hát a nyelv mondja, mmár elmondtam, Kirgen, a magyar nyelv szelleme.
Már mondtam, hogy a tudomány a művi, az ideolgia, a valóság a nyelv, a kettő meg nem függ össze.
A tudomány művi, a nyelv meg a primitívé. Az értelmetlenségiek nem tudják érteni Kirgent, mert műviek, nem primitívek, ideológiát terjesztenek, meghát Kipcsákok.
Tényleg ennyire hülye vagy? Elmondtam fentebb a germagyar akarfilozófiát, és, hogy az értelmetlenségieketől védjük mondjuk a fegyver szó, és miért és hogyan.
A tudomány ezért pejoratív, mert 150 év, vagy évtelenség alatt se volt képes felfogni, hogy mi a magyar nyelv, germagyar nyelv, és ez észlelehető, nagyon könnyen, és egyszerű.
Itt lépne be a vér...
"Beszélsz te magyarul? Ebben jó ha van lehetséges 60, a 200-at azért mondtam, mert az a 200 indogermán, de teljesen más honnan, a magyarban mindig megvolt."
Én beszélek, de ezt amúgy sem az én vagy a te dolgod eldönteni. Germagyarul viszont nem tudok :) .
"Nem lehet bármilyen nyelv etimológiáját belemagyarázni, csak egy valamit, ami a nyelv, nem lehet véleméynezni, mert adott, ezért van a nyelv."
Ez a mondatod logikailag értelmetlen. Leírtad 21 szóban, hogy "de nem, mert csak". Nem vagy véletlenül Müller Cecília rokona?
"Nem érdekel a téma, mert a magyar nyelv nem finnugor nyelv, hanem germagyar, ezért inkább ami a magyart, és csakis a magyar nyelvet illeti, mmás kérdéseket kell feltenni."
Az senkit nem érdekel, hogy téged érdekel e, ettől függetlenül azok a fránya finnek még úgy mondják a mennit, hogy "menne", a jeget, hogy "jé", a szarvat, hogy "szarvi", a telet, hogy "talvi", stb... Befoghatod a füled, mint egy óvodás, de ettől még a szerencsétlenek alapszavai hasonlítanak a mieinkre, nem ilyen rádió, meg karám és hasonlók a közös eredetű szavak.
Te vallási fanatikus vagy, és a nyelvelméleted a vallásod. Ezt azzal pont beismerted, hogy téged nem érdekel semmi más.
"a fingugrizmus, meg a türkizgetés csinálja, meg más."
Nincs olyan, hogy finnugrizmus, kevered a saját elméleteddel, ez nem egy vallás, mint az. Azok, akik ezt megállapították nem törödtek azzal, hogy kinek mi sérti az érzéseit, a te elméleteddel ellenben nem érzelmi alapon született.
Az meg a másik vicc, hogy te hívod a finnugor és török etimológiákat belemagyarázásnak, miközben ezek az etimológiák 2 - 3 lépésben levezetik a szerteágazást, míg te oldalakat írsz egy szóról, közben hat átmenettel, úgy hogy a végén egy abrakadabra szóból lesz kukoricaderce.
Türk szavakból is van sok a magyarban, a közös történetünk miatt, lásd "sok".
"Épp itt nincs szó beleképzelgésről, ha valami úgy van, és én mindig is úgy értettem."
És ki vagy TE? Ha ezt TE így gondolod, akkor tarts meg magadnak, mert nem vagy valami kiválasztott, hogy TE átírd a nyelvészetet. Bogaras vagy barátom.
Még mindig nem válaszoltál a kérdésemre: Rajtad kívül ki mondja még ezt? Mit mond a többi "indogermán" nép? Nekik is vannak kiválasztottjaik, akik látják a kapcsolatot?
"És? Ez miért lényeg? Hát a nyelv mondja, mmár elmondtam, Kirgen, a magyar nyelv szelleme."
Tehát nincs. Te senki vagy. Az, hogy te mit mondasz, nem változtat semmin.
Igen, basszus, teljesen logikus, hogy a fegyver szó korábbi, mint a vér, hiszen a vér az egy tök marginális szó. Ja nem.
Vogul vur, zürjén vir, cseremisz, mordvin ver, finn veri, lapp virre (‘vér’).
"A tudomány ezért pejoratív"
Mert egy random bolond véleménye nem az?
35/35 anonim ***** válasza:
"És? Ez miért lényeg? Hát a nyelv mondja, mmár elmondtam, Kirgen, a magyar nyelv szelleme."
Tehát nincs. Te senki vagy. Az, hogy te mit mondasz, nem változtat semmin.
-----------
Jah, már bocs, de Kirgen mondja. Nem azért lesz valami, mert valkaik kijelentik, a nyelv akar, már mondtam.
Az, hogy te egy libcsi vagy, és így viszonyulsz a valósághoz, az egy más kérdés.
Hát nem vok libcsi, így senki vok, de én a a magyar nyelv ismerője vok, Kirgen beszél.
Váloztatni valamin? min kell? A nyelv akkoris hat, tehát nem a változatáson van a hangsúly, hanem a bírósági ügyekben, meg effélék.
Mint mondtam, a nyelv beszél, én meg teszek, ezen nem változtat semmin, hogy ki mit mond, mert az immanensé a főszerep, a nyelvvé.
Egy példa:
A nyelv az mondja, hogy a család, az a stalad, a germán stalad, egy áll tőből,mint a Familie, birtokot és házat is jelent.
A t9rvény ezen nem változtat semmin, mert van anyelv és mondja, a szóban benne van, és immanens. a törvény azt mondja, hogy életközösség, meg önkényes párválasztáson alapul.
De ez hamis, mert a szóban az ellentétje van benne, és Kirgen azt akarja, hogy ezt védjük,azt ami benne van a szóban, immanens, és nem traszcendens.
A trövény nem változat a szón,mint stalad, megmarad, mert immanens.
37/38 anonim ***** válasza:
"A tudomány ezért pejoratív"
Mert egy random bolond véleménye nem az?
------------
Bolond? Hát nem tom, hogy most pontosan mit is jelent.
Nem hinném hogy az indogermán bel gyökből jön, ami világít, mert ebből jönnek a germán szavak, mint bogyó(basjó, sj-dj, majd összeolvad)belénd(d-val, germán balundó), bölcs és boldog(germán bleid).
Esetleg lehetne az angol blunder, de logikátlan, szóval inkább a bővülből jön, mint a balga(bővüleg, bővülged), germán balginn, de itt germán a-val.
Vélemény? nekem nincsenek véleményeim.
Vélem: velmó, indogermán uel gyökből, ebből jön a választ és a voluntas is, illetve a vallás is, mint germán vellan, ami vallani.
Nem figyelsz, és nem érted, a nyelvet nem lehet véleményezni, mert nem választás, vélés kérdése.
Tárgy aspektusait lehet véleményezni, a gyökön belül:
fegyver árja veader, a wed vagy üt gyökből. Az ütés egy vezérfonal a véleményhez.
PL: a kávéfőzővel lehet ütni, mert benne is van a gyök, tehát immanens benne az ütés.
A kávéfőzőben immanens a fegyver. Ez véleményezés.
36/39 anonim ***** válasza:
Igen, basszus, teljesen logikus, hogy a fegyver szó korábbi, mint a vér, hiszen a vér az egy tök marginális szó. Ja nem.
Vogul vur, zürjén vir, cseremisz, mordvin ver, finn veri, lapp virre (‘vér’).
ma 16:33
Privát üzenet
-------------------------
Nem hinném, hogy finnugor lenne.
De nem értem, mi az hogy előbb van? Amúgy persze az agresszív szavak vannak előbb, hisz mint mondtam Kirgen a vátes, a germagyar nyelv szelleme, mondom kultúrnietzsceiánus módon.
Jah, persze, hihető, hogy az akar szó egy finnugor szó, hogy egy modern eszme, mint voluntas, meg télosz visszautazott az időben?
Az akar egy germán szó, protogermán szó, árja was, görög ekón, és a többi germánból egy ideológiai harc miatt veszett ki(ahogy a modernben jönnek Sarteval, meg a vallással, hogy van választás).
Attól függetlenül, hogy átírják az akar szót, még megmarad az ami:
Ezért is mondtam, hogy az akar egy természeti és belső szükségszerűség, de aki tud magyarul, az érti.
Történeti nyelvészet! Haha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!