Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » 7 félévem van még a diplomámig...

7 félévem van még a diplomámig. Hogy kezdjek hozzá a nyelvhez? Alapszintű angol tudásom van

Figyelt kérdés

Tanultam suliba angolt de szerintem a tudásom a 0-val egyenlő. Alapszavakat tudom de ennyi. Nyilván a szakot is teljesítenem kell de emellett talán nem kellene az utolsó pillanatra hagyni a nyelvtanulást ha diplomát akarok szerezni 2024re.

Hogy kezdjek neki? Fizessek 4 évig tanárnak? Gondolkodom a lovári nyelvben mivel a munkám során romákkal is dolgozom de nem tudom érdemes - e. Nem jó a nyelvérzékem. Mennyi idő alatt lehet középszintű nyelvtudást szerezni?

2020. szept. 19. 20:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Angol az sok munkahelyhez előny, meg sokszor megkönnyíti a mindennapi életedet is. Pl. ha információ kell a netről akkor sokkal több dolgot találsz meg angolul. Ha nem jó a nyelvérzéked akkor érdemes tanárhoz járni.
2020. szept. 19. 20:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Bárhogy, csak kezdd el most azonnal, mert minél tovább huzod-halasztod, annál több mindent kell újra megtanulnod. Az angolrol beszélek. Abból már eljutottal valameddig, meg egyébként is az a leghasznosabb, úgyhogy azt vedd elő újra. Egy csomó minden benne van már a fejedben, csak fel kell frissíteni. De ne várj mindent a tanártól (akár magantanarhoz mész, akár tanfolyamra), magadtól is foglalkozz vele minél tobbet.
2020. szept. 19. 21:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Honnan a fenéből veszed azt, hogy neked nem jó a nyelvérzéked, ha még sosem tanultál meg egy idegen nyelvet sem. Mintha bármilyen még nem megszerzett készségedre azt mondanád, hogy neked olyan nincs. – Nem tudnék megtanulni zongorázni, mert még sosem próbáltam.

Tanulás KÖZBEN derül ki, ki fogékonyabb, és ki kevésbé. De a használható nyelvi szintre el tud jutni bárki is. Még az értelmi fogyatékosok is megtanulják, ha elég sokat GYAKOROLJÁK. Gondolj az anyanyelvűekre! Ha ez a nyelvérzék valóban egy veleszületett dolog lenne, akkor egy rakás ember nem tanulná meg az anyanyelvét sem.

Az összes készség fejlődése azon múlik, mennyi időt fektetsz bele, és mennyit gyakorolsz. Az általános iskolai nyelvtanítás csak egy kóstoló. Vedd úgy, mint egy trailert a filmből. El tudod dönteni az alapján, kell-e neked a nyelv, vagy sem.

Neked viszont kell a diplomádhoz, úgyhogy a kérdés okafogyottá válik.

2020. szept. 20. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Az egyetemen nem tudod felvenni az angolt?
2020. szept. 20. 12:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Levelezőn vagyok, bölcsészettudományi karon. Nem hiszem nem tudok róla, hogy fel vehető.

Egyébként kb 8 éves koromtól 18ig tanították és nem tudom ebből gondolom, hogy nincs nyelvérzékem

2020. szept. 20. 17:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak 14-tol 18-ig számold, ami előtte van, az csak bohockodas, akárki behozza pár hónap alatt a lemaradást, ha ő csak 14 évesen kezdi. Hány angoltanarod volt és heti hány órád hány fős csoportban?
2020. szept. 20. 19:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát egy tanárom volt 14-18ig aztán egyszer 21 évesen teszt vettem egy felnőtt angol tanfolyamon kb 2 hónaposan. De nem tudtam megtanulni ott sem szinte semmit kb 15 fős csoport volt
2020. szept. 23. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!