Hogyan fejleszthetném az angol tudásomat?
Szeretném fejleszteni az angol tudásomat (írás, beszéd), de nem tudom, hogyan kezdjek bele.
Tudnátok adni tanácsokat/tippeket?
Szia!
Nem tudom milyen szinten vagy, de én most fogok nyelvvizsgázni középfokon.
Hidd el nekem nem az iskolában tanultaktól jutottam el erre a szintre, hanem a mindennapi angol videó/sorozat/film nézésből és a játékoktól, még ha nem is értettem miről szólt néha. Szóval én ezt ajánlom, hiszen szavakat és szerkezeteket is tanulhatsz belőle. Ezen kívül "angol tanító" csatornákat is nézek (pl: English with Lucy), angol könyvet olvasok közben hallgatva a hangoskönyv változatát.
A beszédnél pedig elkezdek valamiről beszélni és közben veszem a telefonommal. Mivel szerintem ha már tudsz jól angolul "írásban" akkor csak elő kell hozni a beszédbe. Például én kicsit tartok az angolul beszéléstől, de ez megadja az önbizalmat. :)
Gondolkodj angolul, beszélj akár magadhoz is, bármennyire is talán furcsán hangzik, de szerintem sokat segít. Sorozatok/filmek ezerrel mindenképpen, magyar/angol felirattal vagy anélkül, szintedtől függ, meg hogy mennyire akarod challengelni magad :D
Olvass sokat! Attól függ persze, hogy mennyi időd van, de mondjuk elolvashatsz pár cikket naponta valami hírportálon, van persze komolyabb szókincset igénylő is, de az meg akkor kihívás lehet :)
A Simple English Videos yt csatorna is baromi jó, szerintem szinttől függetlenül élvezhetőek a videóik. (Meg az összes többi, amiket kiraktak az ajánlottak közé)
Ha valamire rákeresnél magyarul, keress rá angolul is, olvass róla angolul is, stb.
Állítsd át a telefonodat is angolra, meg mindent, amit tudsz és használsz, hogy szokd a nyelvet! Ugyanezt csinálom most a hollanddal, és tökre hozzászoktam. Valószínűleg elveszni a dolgokban nem fogsz, így is van tudásod, meg nagyjából gondolom már tudod, mi hol van.
Én suliban tanulgattam a nyelvet, elég passzív voltam, nem szívesen beszéltem, csak folyamatosan sorozatoztam, olvasgattam. Körülbelül 7 év tanulás kellett ahhoz, hogy legyen egy olyan szituáció az életemben, ahol muszáj beszélnem, mert nem hagyatkozhattam másra. Borzalmas volt... a semmitől féltem! Ugye nyilván az a lényeg, hogy megértesd magad bizonyos helyzetekben, nem gáz hibázni, felsőfokon is lehet ám bőven dolgokat rosszul mondani, meg magyarban sem biztos, hogy mindenkinek minden elsőre megy, amikor sokat beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!