Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan fejleszthetném az...

Hogyan fejleszthetném az angol tudásomat?

Figyelt kérdés

Szeretném fejleszteni az angol tudásomat (írás, beszéd), de nem tudom, hogyan kezdjek bele.

Tudnátok adni tanácsokat/tippeket?

#angol nyelvtanulás #angol tudás #idegennyelv angolnyelv #angoltudás írás #tudás beszéd
2020. aug. 25. 19:26
 1/3 anonim válasza:
100%

Szia!

Nem tudom milyen szinten vagy, de én most fogok nyelvvizsgázni középfokon.

Hidd el nekem nem az iskolában tanultaktól jutottam el erre a szintre, hanem a mindennapi angol videó/sorozat/film nézésből és a játékoktól, még ha nem is értettem miről szólt néha. Szóval én ezt ajánlom, hiszen szavakat és szerkezeteket is tanulhatsz belőle. Ezen kívül "angol tanító" csatornákat is nézek (pl: English with Lucy), angol könyvet olvasok közben hallgatva a hangoskönyv változatát.

A beszédnél pedig elkezdek valamiről beszélni és közben veszem a telefonommal. Mivel szerintem ha már tudsz jól angolul "írásban" akkor csak elő kell hozni a beszédbe. Például én kicsit tartok az angolul beszéléstől, de ez megadja az önbizalmat. :)

2020. aug. 25. 20:42
 2/3 anonim válasza:
100%
Én kb suliban semmi angolt nem tanultam, minden tudásom játékokból van kb de a nyelv fejlesztéséhez egyszerűen használd az angolt amennyit csak lehet, gondolkodj angolul és ha lehet beszélj és írj valakivel aki jól tud angolul (hogy kijavíthasson) Telcnél vizsgáztam és szerintem pl nagyon egyszerű volt bár mostanra már annyit beszélek angolul hogy jobban megy mint a magyar
2020. aug. 26. 01:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodj angolul, beszélj akár magadhoz is, bármennyire is talán furcsán hangzik, de szerintem sokat segít. Sorozatok/filmek ezerrel mindenképpen, magyar/angol felirattal vagy anélkül, szintedtől függ, meg hogy mennyire akarod challengelni magad :D

Olvass sokat! Attól függ persze, hogy mennyi időd van, de mondjuk elolvashatsz pár cikket naponta valami hírportálon, van persze komolyabb szókincset igénylő is, de az meg akkor kihívás lehet :)

A Simple English Videos yt csatorna is baromi jó, szerintem szinttől függetlenül élvezhetőek a videóik. (Meg az összes többi, amiket kiraktak az ajánlottak közé)

Ha valamire rákeresnél magyarul, keress rá angolul is, olvass róla angolul is, stb.

Állítsd át a telefonodat is angolra, meg mindent, amit tudsz és használsz, hogy szokd a nyelvet! Ugyanezt csinálom most a hollanddal, és tökre hozzászoktam. Valószínűleg elveszni a dolgokban nem fogsz, így is van tudásod, meg nagyjából gondolom már tudod, mi hol van.

Én suliban tanulgattam a nyelvet, elég passzív voltam, nem szívesen beszéltem, csak folyamatosan sorozatoztam, olvasgattam. Körülbelül 7 év tanulás kellett ahhoz, hogy legyen egy olyan szituáció az életemben, ahol muszáj beszélnem, mert nem hagyatkozhattam másra. Borzalmas volt... a semmitől féltem! Ugye nyilván az a lényeg, hogy megértesd magad bizonyos helyzetekben, nem gáz hibázni, felsőfokon is lehet ám bőven dolgokat rosszul mondani, meg magyarban sem biztos, hogy mindenkinek minden elsőre megy, amikor sokat beszél.

2020. aug. 26. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!