Hol beszélik a legszebben Európában a német nyelvet?
Igen a tévében szép és érthető németet beszélnek
Tudnak az osztrákok is szép németet beszélni ha akarnak de vannak olyan osztrákok akik tájszólással beszélik a németet és őket ez nem zavarja
Frankfurtot felejtsd el szépség szempontjából! :))))
Nézz bele a HessenRundfunk híradóiba, helyi műsoraiba - rögtön valós képet kapsz. :-D
Az északnémet a legtisztább. Hamburg és környéke. Ha valakinek magyar füllel ez számít (az érthetőség)
Berlinben nem feltétlenül: https://www.youtube.com/watch?v=YbjTpVrMehw
Persze ott sem beszél mindenki így.
Valóban valószínűleg az északi részeken beszélik a Hochdeutsch-hoz leginkább közel álló köznyelvet. Mivel a helyi nyelvjárások és regionális köznyelvek itt már nem igazán élők.
Szerintem egyetlen terület sincs, ahol tisztán csak és kizárólag Hochdeutsch-ot beszélnek. A német nyelv pont annyira nem egységes, mint az angol.
Nekem Ulm, München környékén van a megszokott, amikor nem a svábot, hanem a németet beszélik. De ez mindenkinek más.
Nem, a Hochdeutsch (felnémet) az a déli nyelvjáráscsoport, szemben az északi Niederdeutsch vagy Plattdeutsch (alnémet) nyelvjárásokkal. De a Hochdeutsch, mint irodalmi nyelv a középfelnémet (tehát kb. késő-középkori felnémet) nyelven, és a középnémet (tehát átmeneti) nyelvjárásokon alapul.
Az, hogy a köznyelv az északi területeken közelebb áll az irodalmi nyelvhez, azért van, mert ezeken a területeken az alnémet nyelvjárások már erősen kihalóban vannak, városokban már gyakorlatilag ismeretlenek. Láttam egy videót, amiben Hamburgban vagy Hannoverben (nem emlékszem pontosan) a helyi alnémet nyelvjárásban kérdeztek meg járókelőktől egy egyszerű kérdést. A többség a kérdést sem értette, néhányan (főleg idős emberek) a kérdést értették, de válaszolni már csak standard német nyelven tudtak. Talán egy ember volt, aki az adott nyelvjárásban tudott válaszolni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!