Bolgár és orosz mennyire hasonlítanak?A bolgár kb egy orosz dialektus?
Köszi
Ez meglepett mert én úgy hallottam,hogy akik Bulgáriába járnak ki azok oroszul beszélnek mert szinte ugyanaz a 2 nyelv
Ja így értem
Szóval nem azért könnyű orosszal boldogulni mert annyira hasonlít a 2 nyelv hanem mert nagyon sokan tudnak oroszul?
Te voltál már Bulgáriában?
Több, mint 10 éve voltam ott, szervezett oda-vissza út volt, illetve a szállást is ök rendezték, családoknál voltunk elszállásolva.
Nagyrészt Várnában voltam, az emberek nagyon barátságosak, segítökészek voltak, volt, akivel beszélgettünk is, ha valamit nem értettünk, nagyon igyekeztek segíteni.
Az ország - az a rész legalább is, amit láttam - nagyon szép, de elég szegény a többség.
Németül majdnem minden nagyobb üzletben megértettek, de orosszal is el lehet boldogulni, az ottaniak hozzáállása miatt.
Igen, a szocializmus idejében ugye kötelező volt az orosz, és nekik nem is volt annyira idegen, mint nekünk, így az idősebb korosztály emiatt ismeri valamilyen szinten az oroszt. Amúgy meg a bolgárok hagyományosan oroszbarátok, és az úgymond nemzeti értelmiség körében divat is oroszt tanulni.
De ha akad olyan bolgár, aki egyáltalán nem tanult oroszt, az az orosz beszédből egy-két ismerős szón kívül nemigen értene meg többet. A szerb-horvátból már valamivel többet, de az összetettebb mondatokat abból sem.
9-es azta ez nagyon meglepett
Én abban a hitben voltam,hogy a bolgár kb olyan mint a fehérorosz vagy ukrán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!