Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A lenti mondatban a like vagy...

A lenti mondatban a like vagy az as a helyes és miért?

Figyelt kérdés
Im am strong ____ a tiger.

2020. máj. 28. 20:57
1 2
 1/13 anonim válasza:
Az "as" a helyes válasz. Akkor használjuk, ha azt szeretnénk kifejezni, hogy valaki vagy valami, hasonlóan cselekszik. A "like" -ot pedig akkor alkalmazzuk, ha valaki vagy valami nagyon hasonló valakikez vagy valamihez. Pl.:The weather is awful, like yesterday.
2020. máj. 28. 21:09
 2/13 anonim ***** válasza:
54%
1-es szerintem ezek alapján like nem? De lehet hogy hülye kérdés a részemről. Mert magyarul fordítva jól értem hogy így van? Erős vagyok mint a tigris. Ott nem cselekvésről van szó nem hanem tulajdonságról? Tehát a tigrishez hasonlította magát. Vagy nem jó gondolom? Javítsatok ki ha tévednék.
2020. máj. 28. 21:18
 3/13 A kérdező kommentje:
Én sem értem a magyarázat alapján a miértjét. Ha erős vagyok, mint egy tigris, akkor nem hasonlóan cselekszem, hanem hasonló vagyok hozzá.
2020. máj. 28. 21:30
 4/13 anonim ***** válasza:
Akkor benned is ugyanaz a kérdés fogalmazodott meg mint bennem az adott válasz alapján.
2020. máj. 28. 21:35
 5/13 anonim válasza:
100%
#2 Az olyan mondatoknál, amelyek magyarul így hangzanak: Karcsú, mint a nádszál vagy Ravasz, mint a róka - mindig as-t használunk. De ha nem ilyeehhez hasonló mondattípusokról beszélünk, akkor az érvényesül, amit az előbb leírtam. Valójában nagyon hasonlít a kettő, de ez a példa talán segít megértetni a különbséget: Mike works as a slave. - Mike rabszolgaként dolgozik. Illetve: Mike works like a slave - Mike úgy dolgozik, mint egy rabszolga.
2020. máj. 28. 21:37
 6/13 anonim válasza:
*ha nem ehhez hasonló
2020. máj. 28. 21:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A kiírt kérdés sem jó -- "Im am"???

Ez most "I am" vagy esetleg "I'm as" akart lenni?

Mert mindkettő lehetséges, csak előbbivel "I am strong LIKE a tiger", utóbbival "I'm as strong AS a tiger". A kettő nem ugyanazt jelenti.

2020. máj. 28. 21:48
 8/13 A kérdező kommentje:

#7 Valóban elírtam, nem is láttam. I am akart lenni. Mi a különbség a két mondat között?

Delfin243 a példamondataid közti különbséget értem, de a ravasz, mint a róka és ahsonló kifejezésekben nem értem, miért as kell.

2020. máj. 28. 21:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Mindkettő helyes és ebben a mondatban ugyanazt is jelentik. Az as viszont gyakoribb forma.

Képzeld el úgy, hogy mindkét szónak van egy - egy halmaza, ahol külömböző szituációk vannak. Ennél a mondatnál a két halmaz fedi egymást.

Leennőrizheted mahad is. Írd be a keresőbe, hogy I am strong as... és I am strong like... mindkét formát ki fogja egészíteni találatokkal.

2020. máj. 28. 22:16
 10/13 anonim ***** válasza:
Azt én sem értem.
2020. máj. 28. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!