Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nem tudnak helyesen írni?

Miért nem tudnak helyesen írni?

Figyelt kérdés

Rengeteg a helyesírási hiba gyakorin is, meg általában mindenhol.

Csak engem zavar, vagy másokat is?

Nem tanulták meg suliban? Vagy mi lehet az oka?

Főleg az egybeírásokkal van gond, amit rendre külön írnak.

Pl. -Egy angoltanár honlapján olvasom-

...angol tanár vagyon. De közben persze magyar, csak angolt tanít.

De gyakori hiba még az: el vittem, ki raktam, kávé függő, kétséggel megáldott (készség helyett), üzem orvos, bal kezes stb.

Mi az oka hogy ezt nem érzik az emberek hogy egybe kell írni? Ha nem biztosak benne akkor miért nem ellenőrzik le?

Vagy egyszerű érdektelenség?

2019. szept. 24. 09:38
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Mert telefonról írnak és az autokorrektor minden lehetséges szót külön ír.

Ha valaki siet az írással, akkor nem javítgatja állandóan, mert úgy elveszti a gondolatai fonalát, ha meg végzett, akkor egyszerüen elfelejti.

2019. szept. 24. 10:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezek az elhibázott külön- és egybeírások engem is nagyon idegesítenek. Előfordul, hogy egy cég vagy egy szervezet hivatalos nevében van egy ilyen hiba. Érted, bejegyeztettek egy céget, amivel van csomó papírmunka, átment az egész rengeteg ember keze alatt, és senki sem volt képes szólni nekik, hogy valami nem stimmel. :D

Egyébként az egy dolog, hogy sokszor nem érdekli az embereket a helyesírás, sokak embernek pedig szimplán nincs hozzá érzéke, de az sem sokat segít, hogy a szabályok sokszor bonyolultak és nem logikusak, szóval ha valaki meg is próbálná megtanulni őket, könnyen lehet, hogy a lexikonnyi hosszúságú szabályzatrészletek elriasztják.

2019. szept. 24. 10:33
 3/4 anonim ***** válasza:
sok embernek*, bocsi
2019. szept. 24. 10:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Engem is zavar.Sajnos nemcsak az egybeirásokkal van baj,hanem sokszor látom a facebookon,hogy azt irják "köszönnyük" vagy "haggyuk".
2019. szept. 24. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!