Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol: csak így helyes a szórend?

Angol: csak így helyes a szórend?

Figyelt kérdés

Itt ez a mondat: Man is jailed after posting video of himself drinking while driving on Facebook.

Így is lehetne mondani, vagy ez hibás szórend? Man is jailed after posting video on Facebook of himself drinking while driving.

2019. aug. 18. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem a második a jó, az első olyan mintha a facebookon vezetne (?) :D
2019. aug. 18. 23:00
 2/4 anonim ***** válasza:
18%

A másodikban a Facebook of hím nem jo.

Én úgy írnam, hogy:

Man is jailed after posting a video on Facebook about he had been drinking and driving.

2019. aug. 18. 23:35
 3/4 chtt ***** válasza:
94%
Szerintem csak a mi logikánk szerint, kedves #1, a "while driving on Facebook" szinte kiböki az ember szemét elsőre (nekem is az volt az első gondolatom, hogy a facén vezet:)), de amennyire én értek hozzá, azt mondanám, hogy a "posting (a) video of himself drinking while driving" egy egység, nem törném meg. Mivel nem vagyok angol, nem merném kijelenteni, hogy hibás a kérdező szórendje, de a "video of himself"-et pláne nem szedném szét. :)
2019. aug. 19. 08:00
 4/4 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó jól mondja, ha furcsa is az elso a video of himself miatt bekerul az on facebook ele az a resz
2019. aug. 21. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!