Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Honnan eredesztethető a...

Honnan eredesztethető a cigányok elleni gyűlölet, utálat, ellenszenv?

Figyelt kérdés

Előre kikötöm, nem akarok rasszista válaszokat. Sem véleményt, hogy te utálod e vagy sem őket.

Miért van az, hogy a cigányság egy pejoratív valami? Honnan eredeztethető és miért?

Olvastam egy 1900as évek elején íródott cikket és már akkor is volt kivehető egyfajta ellenszenv vagy előítélet a cigánysággal szemben.

2018. okt. 19. 07:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

Alapvetően tapasztalati úton.

Eltérő kultúra, eltérő habitus. Akit önmagában ez irritál, az valóban helytelenül cselekszik.

Az eltérő kulturális hagyományokkal amúgy egészen addig nincs gond, amíg ezzel kárt nem okoznak. De nyilván, ha lopnak, kötözködnek, verekszenek, ezekért senki nem fogja a szívébe zárni őket.

De pl én sosem utáltam senkit önmagában a roma származása miatt. Ha inkorrekt, lop csal hazudik, akkor igen, de ez fajfüggetlen.

2018. okt. 19. 07:48
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem onnan, hogy ők maguk nagyon zárt népség, nem szeretnek alkalmazkodni. Ennek ellenére nem próbáltak soha teremteni maguknak egy helyet, országot, rendszert, amiben élnének, hanem elvárták másoktól, hogy kiszolgálják őket. Ezt pedig azok, akik kénytelenek eltartani őket, nem tolerálják, hiszen ők semmit nem dobtak a közösbe.
2018. okt. 19. 08:08
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván sose sétáltál végig valamilyen pénzosztás után (de nem is kell az hozzá) egy cigánytelepen, különben nem kérdeznél ilyet.
2018. okt. 19. 09:14
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos nekem is tapasztalati forrásból ered az ellenszenvem. Olyan környéken nőttem fel, ahol mindennapos probléma volt velük, és csak velük (lopás, szóbeli és fizikai bántalmazás stbstb.). Akit sokszor ütnek bottal az egy idő után már a bottól is fél. Ezen nincs semmi meglepő és ez NEM RASSZIZMUS!

Iszonyatos önuralom kell ahhoz, hogy ennek ellenére úgy tudjak viselkedni egy roma emberrel ahogy elvárható, hogy egy másik emberrel viselkedjünk. Nyilván nem mindegyik olyan, vannak roma ismerőseim akikkel semmi baj nincs.

Nem azt mondom, hogy minden esetben de nagyon sokszor pont a cigányok generálják azt a gyűlöletet ami ellenük irányul. Csak azokat sajnálom akik nem tettek ezért semmit.

2018. okt. 19. 09:15
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
A fórumokon beszélgetésekből nekem az jött át, hogy már akkor egymásnak esnek az emberek, ha nem ugyanazt gondolják/nem ugyanazt használják/ nem ugyanolyan a fű a kerjükben. Most gondolj el egy népcsoportot, akik 1000 dolgot másképp csinálnak.
2018. okt. 19. 10:15
 6/18 anonim ***** válasza:
66%

Lényegében itt olyanok, mintha földönkívüliek élnének közöttünk, láttam egy ilyen filmet "District 9" ez volt a címe, amit szabadosan úgy lehetne lefordítani hogy "Nyócker".

Változtass meg a geometria axiómarendszerében egy axiómát, és megkaphatod például a hiperbolikus, azaz Bolyai-Lobacsevszkíj féle geomteriát, vagy esetleg a projektív geometriát.

Változtass meg az emberi gondolkodásban egy alapelemet, amelyre az egész gondolkodás, intelligencia rendszere épül, és megkapod a roma agyat, a cigány gondolkodást, illetve ezek swarm-rendszerét, a gipsy közösséget. A nagyar nyelv ezt a fonák gondolkodást, ami végülis csak egy alap alkotóelem negálása révén is levezetődhet, felépülhet, találóan a "cigánykodik", "cigánykodás" szóval nevezi meg. Ezt napjainkban trollkodásnak, vagy hackelésnek, hack-nek nevezünk. Erről ebben a videóban is meggyőződhetünk: https://www.youtube.com/watch?v=wBWDQ8WAC9Q Amelyiknek sikerül elvégezni az egyetemet, már az is elsősorban a hackelésen, a hackerkedésen, a jogosulatlan haszonszerzésen töri a fejét.

2018. okt. 19. 11:24
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem egyéni véleményt kértem. Borsodban nőttem fel, ismerem a cigányokat. Társadalmi szinten érdekel ez, nem egyéni szinten. De úgy látom olvasni nem tudtok.
2018. okt. 19. 12:12
 8/18 anonim ***** válasza:
80%
Pedig az egyéni véleményekből alakul ki a rasszizmus.
2018. okt. 19. 12:53
 9/18 anonim ***** válasza:
88%
És arra tudsz válaszolni,hogy Honnan eredesztethető a cigányok magyar elleni gyűlölete, utálata, ellenszenve?
2018. okt. 20. 08:29
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

Azt mondod, Borsodban nőttél fel, én még most is borsodi vagyok. Nem tudom, melyik részén laktál, de egy szerencsésebben. A cigányok által elkövetett bűncselekmények aránya a lélekszámuk arányához képest sokkal magasabb. Ha ülök a vonaton és mögém beül egy társaság meg se kell forduljak hogy tudjam: azok. Kiabálnak akkor is, ha a másik 1 m-re van. Én úgy kérek egy cigit a havertól, hogy "adj már egy cigit lécci", ők úgy, hogy "adj már egy cigit szídd ki a g..c..met!"

Sorolhatnám naphosszat. Tehát nem azzal van bajom, hogy azok, hanem a viselkedésükkel.

Történelmileg: ez az ország mindenkit befogadott. Svábokat, ruszinokat, tótokat, szerbeket, menekült lengyeleket, görögöket, és még sorolhatnám. Mindenki képes volt beilleszkedni. Ők nem. Ha meg nem képesek rá, akkor ne csodálkozzanak.

2018. okt. 20. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!