Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Amerikában van húsvét? Ott is...

Amerikában van húsvét? Ott is ünneplik? Vagy ott ez nem szokás?

Figyelt kérdés
2010. márc. 24. 13:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

17:26

Ha fogalmad sincs róla, akkor minek írogatod? Igen ünneplik, a locsolás nem szokás, de a bárány, tojás, sonka evés ugyanúgy megvan. Bátyám kint él New Yorkban. Ilyenkor tele vannak a kirakatok húsvéti dekorációkkal.

2010. márc. 27. 16:41
 12/23 anonim ***** válasza:
Egyébként ilyenkor a gyerekek tojást keresnek ott is. Meg vannak húsvéti felvonulások.
2010. márc. 27. 16:42
 13/23 anonim ***** válasza:

Though not largely observed in the United States, the day remains informally observed in some areas such as the state of North Dakota, and some cities in New York, Michigan, and Indiana. Easter Monday was a public holiday in North Carolina from 1935 to 1987. Texas schools often have 2 holidays on Good Friday and Easter Monday.

Idéztem, én itt sehol nem olvasom és sehol nincs az én értelmezésem szerint, hogy a húsvét hivatalos lenne Amerikában, de persze lehet már az angol tudásom sem jó, nemcsak amerikai kultúra ismereteimmel van baj. pár állam és pás város, ahol megfigyelhető, de az nem Amerika és nem teszi amerikai ünneppé.

2010. márc. 27. 16:57
 14/23 anonim ***** válasza:
Ja és még az jutott eszembe, hogy olyan ez mint itthon a Halloween. Van dekoráció, töklámpás, parti minden amit akartok. Mégis túlzás lenne azt állítani, hogy a Halloweent ünneplik Magyarországon és van ilyen magyar ünnep.
2010. márc. 27. 17:35
 15/23 anonim ***** válasza:
Azt kérdezte, hogy hivatalos-e? Nem, hanem azt, hogy van-e húsvét és, hogy ünneplik-e. Erre pedig igen a válasz.
2010. márc. 27. 17:38
 16/23 anonim ***** válasza:
hát nem tudom, de ha megkérdeznének: ünneplik e Magyarországon a Halloween-t, Valentin napot, hanukát, hálaadást, ramadánt Magyarországon, akkor igennel kell felelnem? Komolyan, én egyértelműen nemet mondtam volna, holott sok embert ismerek, akik magyarok és tartják ezeket az ünnepeket. De jó, hogy most már ezt is tudom. Akkor módosítok igen ünneplik.
2010. márc. 27. 17:54
 17/23 anonim ***** válasza:
Igen szerintem ünneplik a valentint, engem sem hoz lázba, de tv-be téma, üzletek tele vannak és rengeteg, főleg fiatal tartja, tehát ünneplik.
2010. márc. 27. 17:55
 18/23 anonim válasza:
Husvet azaz Easter a 2-ik legnagyobb unnep karacsony utan.Hasonloan unneplik,mint europaban.(Tojas,nyuszi,stb...)
2010. márc. 28. 22:05
 19/23 anonim válasza:
a locsolás stbstb csak szokás, nem az eredeti ünnep része, csak szórakozás esetleg népszerűsítés céljából lett anno "bevezetve", ma már tisztán pénzcsinálás a célja a fölösleges nagy felhajtásnak. Tehát, mindenhol ünneplik a keresztények, a szokások mindenhol eltérőek. (erre legjobb példa a karácsony, ha belegondolsz, hol mik a szokások)
2010. márc. 29. 17:49
 20/23 anonim válasza:
Ünneplik ugyan úgy, csak a magyarokkal ellentétben más országokban nem a nyuszi hozza az ajándékot, hanem egy gyöngytyúk. A "mi nyuszink" egy régi fordítási hibából származik, és ennek köszönhető hogy a nyúl tojást tojik. Ha nem is abban a formában mint mi, de ünneplik.
2010. márc. 30. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!