Mi Magyarország nemzeti étele? Van egyáltalán?
A "Tradícionális magyar konyha" c. könyvem azt mondja:
aranygaluska, bakonyi sertésborda, bejgli, birkapörkölt tarhonyával, bográcsgulyás, borsos tokány, brassói aprópecsenye, csáky rostélyos, csöröge, debreceni sertéskaraj(benne kolbász) disznótoros, dobostorta, fasírozott, gombapörkölt, gundel palacsinta, halászlé, hortobágyi palacsinta, ízes bukta, jókai bableves, korhelyleves, kürtőskalács, lángos, lebbencsleves, lecsó rizzsel, máglyarakás, mákos/diós metélt, marhapörkölt, mézeskalács, orjaleves, pacalpörkölt, paprikás csirke, piskótatekercs, rácponty, rakott krumpli, rántott csirke, rigójancsi, szilvésgombóc, tárkonyos bárányragu, tepertős pogácsa, töltött káposzta, töltött paprika, túrógombóc, túrós csusza, újházi tyúkhúsleves, borsóleves, zserbó.
Az, hogy itt a népek mennyire voltak hatással egymásra, és egymás konyhájára, az nem kérdéses.
Szerintem a legtöbb étel eredete olyan régre nyúlik vissza, olyan területekről terjedt szét, hogy a jó fene tudja megmondani, hogy egy-egy étel mondjuk magyar-e vagy szlovák. Én részemről a fent említettek mindegyikét tradícionális magyar ételnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!