Mi Magyarország nemzeti étele? Van egyáltalán?
Figyelt kérdés
Más országoknak általában van egy vagy akár több is. Nálunk mi az? Gugli nem hozott ki semmi egyértelműt.2010. márc. 21. 21:45
11/24 anonim válasza:
Túró Rudi :-) (a többieket nem ismételem el)
13/24 anonim válasza:
Na meg a főzelékek. Ilyen formában nem készítenek máshol zöldségételeket, mint ahogy nálunk a főzelékeket, pl. spenótot, zöldbab főzeléket, stb.
16/24 anonim válasza:
Azt kell, hogy mondjam, igen sok kaját felsoroltatok, ami nem magyar, de kelet-európai. A lengyelek pontosan úgy nemzeti kajéjuknak tartják a töltött káposztát, mint a magyarok (igaz, az édeset, nem a savanyúkáposztásat), szlovákok a túróscsuszát. De túrórudit, dobostortát amúgy biztos nem találsz máshol.
17/24 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom, hogy rengeteg magyar kaja van, nem is ez volt a kérdés. Arra voltam kíváncsi, hogy mi számít nemzeti ételnek.
Az olaszoknál ott van pl a lasagne, a ravioli vagy a pizza, de úgy általában mégis a spagettit szokták nemzeti ételként emlegetni... Arra voltam kíváncsi, hogy itthon mi számít ennek.
Köszi a válaszokat.
2010. márc. 22. 14:15
19/24 anonim válasza:
Lepcsánka alias Cicerke alias Tocsni alias Burgonyalángos is az. A legmagyarabb magyaroknak említett Székely emberek étele.
20/24 anonim válasza:
A madártej nem magyar, angliában floating islandnak nevezik, de már indiai is kínált meg vele, mondván hogy az eredeti indiai recept alapján van :s
A gulyás biztos az.
A pacalt eszik még más barbárok is, vagy csak mi?! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!