Miér pont piros, fehér, zöld a zászlónk? Ezt nem értem! (Magyarország zászlója)
"sokáig az Árpád-sávos zászló volt a hivatalos"
ezt azért farigcsáld egy kicsit még, mert nagyon nem igaz...
még akkor sem, ha most sokan ezt hiszik :-)
köszike !!
így már értem !!!
lehet, hogy több törit tanultam, mint te, de ez mellékes.
a lényeg, hogy nem árt először tisztázni, egyáltalán mióta van az országnak zászlója.
az ország, itt hangsúlyosan szerepel, mivel gyakran összekeverik az egyes uralkodók zászlóival, jelképeivel.
nos, kishazánknak - bármilyen meglepő, de hivatalosan országzászlója először az 1800- as évek végétől van, ez ma is ismert trikolór, középen a koronás címerrel, amelyet angyalok fognak közre.
addig az egyes uralkodóknak volt zászlójuk, amelyek akár uralkodónként is változtak.
ennyit a zászlóról.
az árpádsávos zászló az árpádházi uralkodók zászlaja volt, amint az fentebb már kifejtettem, nem volt a hivatalos országzászló.
az árpád ház kihalásával el is tűnik, hogy majd egy rövid ideig újból felbukkanjon a rákóczi szabadságharc alatt, de akkor sem nyilvánítják hivatalos országzászlóvá, majd annak végeztével újból a feledés homályába merül.
tehát megállapítható, hogy az árpádsávos zászló gyakorlatilag sohasem volt az "ország" zászlaja, bár kétségtelen, hogy bizonyos értelemben annak tekinthető egy uralkodó jelképe (v.ö.: "cuius regio, eius religio")
na, ennyit az árpádsávokról...
Nincs a Földön olyan ember, aki ne vétett volna anyanyelvének helyesírási szabályai ellen. DE:
a kérdés rövid, érthető — mert ki tudom találni, hogy mit akar kérdezni az illető, ez az én érdemem :-) — mégis nagyon zavaró, mert jócskán lehet benne találni helyesírási hibát! Már az első szó hibás: „miér”! Gyakorta hallani is lehet ezt a hiányos kifejezést, ami rögtön értelmet kap, ha a „jelentéktelennek” tűnő „t” betűt a szócska végére írjuk ill. kimondjuk. (A többi hibáról nem beszélek.)
Továbbá sok mindent elárul a kérdezőről a „köszike” negédes, de értelmetlen szóhasználat is, valamint a zászlónk színeiről adott különböző hamis válaszok (a negyedik kivételével) utáni megjegyzése: „így már értem !!!”
Én nem értem!
Az utolsó válasz volt a legpontosabb, arra a kérdező nem reagált. Ezt sem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!