Nők! Ti hogyan viszonyultok és mi a véleményetek az újabban itt-ott felbukkanó "Úrhölgy" megszólításról?
Figyelt kérdés
Engem férfiként meg szokott nevettetni és erősen hümmögök rajta. :D
Tudok olyan nőt, aki a falra tud mászni, ha kap egy olyan levelet, amiben ezt írják a neve után. Kíváncsi volnék, hogy más nők is így vannak-e vele.
2015. márc. 3. 16:34
1/4 anonim válasza:
Valóban kissé idejétmúlt kifejezés, de mi lehet helyette?Asszony, Kisasszony, a családi állapotra, esetleg korra utalhat, ami, ugye, megint csak nem tetszene...:D
Szerintem jobb híján megteszi az Úrhölgy, de újabban egyszerűen csak a nevemen szólítanak a hivatalos levélben.
2/4 anonim válasza:
Én szeretem. De én csodabogár vagyok, azt is szeretem már tizenéves korom óta, ha idősebb férfiak magáznak, vagy például ha egy férfi kezet csókol. Archaikus, de tetszik.
3/4 anonim válasza:
Régies, udvarias forma, engem nem zavar, függetlenül attól, hogy kicsit erőltetett, "csinált" szó. Aki ilyesmin kiakad, az mindegyik lehetséges megszólítási formában találni fog valami kifogásolhatót.
4/4 anonim válasza:
Nekem inkább a kishölgy, fiatalhölgy megszólítások tetszenek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!