Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi jut eszedbe Magyarországról...

Mi jut eszedbe Magyarországról? Semmi?

Figyelt kérdés

Ha más országra gondolok:

Románia: Erdély és a Drakula kastély

Norvégia: Halászat

Skócia: StoneHenge

Anglia: Piros busz, bal oldali közlekedés

Franciaország: Eiffel torony, romantika

Olaszok: sorolni sem lehet.

Japán, Kína, Ausztrália, Hollandia... mindegyiknek van valami egyedi szokása, építménye, amitől világhírű.

..és Magyarország? Őszintén, nekem nem jut eszembe semmi, hát akkor a világnak vajon mi?

.. és nektek??

2010. febr. 8. 14:26
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező!

Lehet, hogy földrajzból nagyon jó voltál, de történelemből szerintem nem kaphattál sok 5-öst!

Olvass!

[link]

2010. febr. 15. 09:48
 22/40 anonim ***** válasza:
2010. febr. 17. 17:03
 23/40 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező te csak egy kis szerencsétlen agymosott vagy!Erdély 1000 évig Magyarországhoz tartozott Romániához csak 90 évig!Mi 90 év 1000 évhez képest sőt hallottál már a magyar rovásírásos leletekről Erdélyben van köztük 20000 éves is!
2010. febr. 19. 12:49
 24/40 anonim válasza:
50%
20000 éves? Akk sztem még nem sokan tudtak írni... XD
2010. márc. 14. 23:02
 25/40 anonim válasza:
76%
Am Erdély hiába volt régen a miénk, ma ezt már nem mondhatjuk el, és a világ többi országának fogalma sincs arról, hogy az valaha hozzánk tartozott, szóval alapból már Romániához kötik. Sztem a kérdező így gondolta.
2010. márc. 14. 23:04
 26/40 A kérdező kommentje:
Így van, így gondoltam. Csak nem akartam már vitatkozni.
2010. márc. 15. 10:05
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Kecskemét city!!!:D

[amúgy a Stonehenge nem Skóciában van, hanem a Salisbury síkságon Angliában]

2010. máj. 10. 21:45
 28/40 anonim ***** válasza:
73%

Sárga vilamos, magyar nők(állítólag világszerte szépek, madártej, beigli, mákos guba, gulyás leves, Alföld, Kékes, Sziget fesztivál, bunkóság, az autók nem engednek el, mocsok, kutyaszar, graffity, egri vár, Mátyás király, törökök, Visegrád, Esztergom, Dunakanyar, sok végvár, Sopronis reklám,húsos ételek, kevés zöld fűszer, hűvös tél, meleg nyár(általában), buta,műveletlen emberek, Petőfi S., Arany J., Gyurcsány F., hülye politikusok, hülye állam, visszamaradottság.

Erdény NEM Magyarország, hanem Románia része! Földrajz barátom! Igaz, hogy csak 90 éve, de akkor is az övék. Útálom ezt a gondolkodást: "Magyarország újra nagy lesz. Minden elcsatolt rész a mienk lesz....éljen a Kárpátia!!" Ti hungaristák vagytok. Azért költöztem el kb. 2 hónapja a családommal Hollandiába, mert igaz, hogy kisebb, meg minden, de 100X fejlettebb. Szeretem Mo.-t...részben büszke is vagyok rá, de amikor pl. nálunk a parasztháború volt, már Angliában VONATTAL jártak. Szóval ennyi. Költözzetek Hollandiába!

Vaarwel!

2010. jún. 6. 14:28
 29/40 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, hát benne tombol a hazafiság. Nem vagyok hungarista, csak nemzeti érzelmű honleány (hazafit írnék, de abba belekötnétek...). Ha nemzeti rockot hallgatok vagy felveszem a nyakláncom, amin nagy Magyarország medál van, akkor egyből lehungaristáznak! Pedig nem hirdetek hungarista eszméket, nem hordok magammal nyilaskeresztes zászlót. Miért baj az, ha büszke vagyok a hazámra, országunkra? És sosem azt mondom, hogy kapjuk vissza az öszses ellopott területet, hanem azt, hogy legyen etnikai revízió. De ha neked ez vagy a Kárpátia hallgatás hungarizmus, akkor eszméletlenül buta vagy. Maradj is ott Hollandiában, mindenkinek jobb így. Remélem az összes nem hazaszerető ember eltakarodik az országból. Akkor sokkal jobb lenne a helyzet.
2010. jún. 6. 14:36
 30/40 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem válaszoló honleánnyal.

Annyit fűznék még hozzá, hogy a tény, hogy Hollandiába költöztél, ékesebben mutatja a beállítottságodat a tájékozottabbak szemében, mint gondolnád. De egy picit segítek, hogy vagánykodhass a hollandok között azzal, hogy magyar vagy. Az angolok hiába jártak (egyébiránt lóvontatta) vonatokon, az írásbeliségük még gyerekcipőben járt akkor. A magyarok meg akkor már néhány ezer éve írtak.

És azt sem tudták "Európában" hogy mi az a Hollandia, amikor nekünk már tulipános ládáink voltak, úgyhogy akárki is mondja, hoyg a "holland tulipán", ne higgy neki!

És mielőtt elkezdesz dobálózni az olyan közkedvelt fogalmakkal, mint hungarista, náci, rasszista, nyilas, ésatöbbi, olvass utána. Ne hidd el, amit mások mondanak, Te magad nézz utána!

2010. jún. 14. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!