Mi jut eszedbe Magyarországról? Semmi?
Ha más országra gondolok:
Románia: Erdély és a Drakula kastély
Norvégia: Halászat
Skócia: StoneHenge
Anglia: Piros busz, bal oldali közlekedés
Franciaország: Eiffel torony, romantika
Olaszok: sorolni sem lehet.
Japán, Kína, Ausztrália, Hollandia... mindegyiknek van valami egyedi szokása, építménye, amitől világhírű.
..és Magyarország? Őszintén, nekem nem jut eszembe semmi, hát akkor a világnak vajon mi?
.. és nektek??
Igaz, ami igaz, mostanában nem a legjobb ebben az országban élni?
De az, hogy Nektek semmi nem jut róla eszetekbe, ez megdöbbentő.
Nekünk olyan irodalmi és történelmi nagyjaink voltak, hogy megirigyelhet bennünket a világ összes nemzete. Ebből adódóan rengeteg látnivaló is akad bőven.
Magyarország csoda szép, vagy Te nem így látod? BOTRÁNYOS!
Magyarországról? Most így hirtelen:
Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Csallóköz.
De mondhatnám azt is, hogy:
Hortobágy, Őrség, Szigetköz, Mecsek, Bakony, hogy csak a kedvenceimet említsem.
És még csak néhány tájegységet említettem.
Ha neked semmi nem jut eszedbe arról az országról, amelynek a nyelvét beszéled, akkor vagy nagyon szégyelld el magad, vagy kezdj el nagyon gyorsan körülnézni!
Románia és Ukrajna jut eszembe, ha Magyarországra gondolok, olyan lemaradott, de 1-2 éven belül még azokat is felülmúlja majd.
De jó hogy nem lakok Magyarországon.
Magyarországról...Hm..
A gulyás, Hortobágy, budai vár, halász bástya, Váczi utca, Duna-kanyar, Balaton, Parlament, Hősök tere, Vajdahunyad vára, Városliget, Nagycirkusz, matyó hímzés...etc.
Sziget fesztivál:D Európa szerte híres>.<
Hogy a vezetéknév megelőzi a keresztnevet.
Hortobágyi palacsinta (fújjXD), madártej.
Ésatöbbi és a többi...
Örülök a sok válasznak! Bár nagyon sok olyat említetek, amelyhez magyarnak kell lenni ahhoz, hogy eszünkbe jusson.
De a világnak amúgy tényleg eszébe juthat a Sziget fesztivál, Hortobágy (a palacsinta igenis jó:P), Balaton, Puskás, stb... A madártej kifejezetten magyar étel? :)
Örülök, hogy találtunk néhány világhírű jellemzőt Magyarországról.
("ez tényleg jó! Romániáról valakinek Erdély jut eszébe. Te jó Isten! hová jutottunk?"
Nah ezt nem értem!! Elég jó voltam anno földrajzból: Erdély az Romániában van!! Erről híresek! Magyar-Román határtól keletre van! Nem??? hm...?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!