Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi jut eszedbe Magyarországról...

Mi jut eszedbe Magyarországról? Semmi?

Figyelt kérdés

Ha más országra gondolok:

Románia: Erdély és a Drakula kastély

Norvégia: Halászat

Skócia: StoneHenge

Anglia: Piros busz, bal oldali közlekedés

Franciaország: Eiffel torony, romantika

Olaszok: sorolni sem lehet.

Japán, Kína, Ausztrália, Hollandia... mindegyiknek van valami egyedi szokása, építménye, amitől világhírű.

..és Magyarország? Őszintén, nekem nem jut eszembe semmi, hát akkor a világnak vajon mi?

.. és nektek??

2010. febr. 8. 14:26
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
84%
Romániának semmi köze Erdélyhez!Csak annyi hogy lassan 90 éve megszállás alatt tartják!De mit ér 90 év több mint 1000 évvel szemben?Nekem Magyarországról jut eszembe Erdély!
2010. febr. 8. 16:45
 12/40 anonim válasza:
100%

Igaz, ami igaz, mostanában nem a legjobb ebben az országban élni?

De az, hogy Nektek semmi nem jut róla eszetekbe, ez megdöbbentő.

Nekünk olyan irodalmi és történelmi nagyjaink voltak, hogy megirigyelhet bennünket a világ összes nemzete. Ebből adódóan rengeteg látnivaló is akad bőven.

Magyarország csoda szép, vagy Te nem így látod? BOTRÁNYOS!

2010. febr. 9. 03:32
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországról? Most így hirtelen:

Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Csallóköz.

De mondhatnám azt is, hogy:

Hortobágy, Őrség, Szigetköz, Mecsek, Bakony, hogy csak a kedvenceimet említsem.

És még csak néhány tájegységet említettem.

Ha neked semmi nem jut eszedbe arról az országról, amelynek a nyelvét beszéled, akkor vagy nagyon szégyelld el magad, vagy kezdj el nagyon gyorsan körülnézni!

2010. febr. 9. 09:28
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
A csajok!!! :)
2010. febr. 9. 12:07
 15/40 anonim ***** válasza:
83%
ez tényleg jó! Romániáról valakinek Erdély jut eszébe. Te jó Isten! hová jutottunk?
2010. febr. 9. 15:38
 16/40 anonim ***** válasza:
22%

Románia és Ukrajna jut eszembe, ha Magyarországra gondolok, olyan lemaradott, de 1-2 éven belül még azokat is felülmúlja majd.

De jó hogy nem lakok Magyarországon.

2010. febr. 10. 15:18
 17/40 anonim ***** válasza:
91%
Örülök hogy nem csak én botránkozok azon hogy valakinek Romániáról Erdély jut eszébe.Olyan emberből mint a kérdező nagyon sok van sajnos.Sőt vannak nála rosszabbak is!Ide süllyedt ez az ősi nemzet a világ legbüszkébb népének kéne lennünk ehelyett azt szajkózzák belénk hogy nincs kultúránk történelmünk pedig ennek az ellentéte az igaz!
2010. febr. 10. 18:18
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországról...Hm..

A gulyás, Hortobágy, budai vár, halász bástya, Váczi utca, Duna-kanyar, Balaton, Parlament, Hősök tere, Vajdahunyad vára, Városliget, Nagycirkusz, matyó hímzés...etc.

2010. febr. 13. 09:46
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Sziget fesztivál:D Európa szerte híres>.<

Hogy a vezetéknév megelőzi a keresztnevet.

Hortobágyi palacsinta (fújjXD), madártej.

Ésatöbbi és a többi...

2010. febr. 13. 16:05
 20/40 A kérdező kommentje:

Örülök a sok válasznak! Bár nagyon sok olyat említetek, amelyhez magyarnak kell lenni ahhoz, hogy eszünkbe jusson.

De a világnak amúgy tényleg eszébe juthat a Sziget fesztivál, Hortobágy (a palacsinta igenis jó:P), Balaton, Puskás, stb... A madártej kifejezetten magyar étel? :)

Örülök, hogy találtunk néhány világhírű jellemzőt Magyarországról.

("ez tényleg jó! Romániáról valakinek Erdély jut eszébe. Te jó Isten! hová jutottunk?"

Nah ezt nem értem!! Elég jó voltam anno földrajzból: Erdély az Romániában van!! Erről híresek! Magyar-Román határtól keletre van! Nem??? hm...?)

2010. febr. 14. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!