Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi jut eszedbe Magyarországról...

Mi jut eszedbe Magyarországról? Semmi?

Figyelt kérdés

Ha más országra gondolok:

Románia: Erdély és a Drakula kastély

Norvégia: Halászat

Skócia: StoneHenge

Anglia: Piros busz, bal oldali közlekedés

Franciaország: Eiffel torony, romantika

Olaszok: sorolni sem lehet.

Japán, Kína, Ausztrália, Hollandia... mindegyiknek van valami egyedi szokása, építménye, amitől világhírű.

..és Magyarország? Őszintén, nekem nem jut eszembe semmi, hát akkor a világnak vajon mi?

.. és nektek??

2010. febr. 8. 14:26
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%
gyakorikerdesek.hu
2010. febr. 8. 14:29
 2/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Magyarországról ami eszembe jut, azt nem szeretném leírni. Oldalakat tudnék írni, főként az elkeseredettségtől vezérelve. De ha már eiffel torony meg drakulakastély, akkor a Hortobágy és a gulyás. :D
2010. febr. 8. 14:30
 3/40 anonim ***** válasza:
100%
külföldi ismerőseim szerint: a szép nők, gulyás leves, Puskás, Egerszegi Krisztina, Talmácsi
2010. febr. 8. 14:31
 4/40 anonim ***** válasza:
100%
Balaton, Budai vár, Parlament, Tokaji bor, Duna-kanyar... soroljam?
2010. febr. 8. 14:41
 5/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első asszociációm, mielőtt még nem olvastam a kiegészítést, Árpád vezér volt hófehér lovon. Miután elolvastam, a Parlament jutott eszemebe. Meg a népviseletek és a halasi csipke.
2010. febr. 8. 14:45
 6/40 anonim ***** válasza:
100%
Attila, isten ostora, a hungar!
2010. febr. 8. 14:51
 7/40 anonim ***** válasza:
52%
A sok szemét politikus aki az utólsó bőrt is leakarja húzni rólunk!
2010. febr. 8. 14:59
 8/40 anonim ***** válasza:
100%
nekem rengeteg dolog jut róla eszembe, de ha külföldi lennék, akkor asszem a magyar konyha jutna eszembe... de pl egyszer mikor beszélgettem egy skóttal és mondtam, h honnan jöttem, neki a sziget fesztivál volt az első, ami eszébe jutott
2010. febr. 8. 15:14
 9/40 anonim ***** válasza:
95%
ja, és a StoneHenge nem Skóciában van, hanem Angliában :D
2010. febr. 8. 15:15
 10/40 anonim ***** válasza:
100%

A Stonehenge nem Skóciában van. ^^'

Az, hogy felszállunk a távolsági buszra, és elővesszük a szendvicseinket.

Túró Rudi, húsleves. Itt mindenki magyarul beszél (kivéve, aki nem).

Ő és ű betűk. Alföld. Balaton. MÁV. Amikor megkérdezik a határnál, hogy hova megyek, vagy hol voltam. Rubik-kocka. Indul a bakterház. Fekete István. Dargay Attila. Kilenclyukú híd. Lánchíd. Egri vár.

A többi országról nekem...

Románia: szőrös talpú románok, Ister EN, rossz utak, liba az utcán, román rendszám, áfonya, szamóca, Parajd, Bihari-hegység.

Norvégia: észak, hideg, jó animációsképzés, lappok

Skócia: fukarság, erdők, hegyek, Roxfort

Anglia: Tower, hollók

Franciaország: csigát esznek, bagette, sál, Touluse Lautrec

Olaszország: Velence, Brescia, Róma, Nero, etruszkok, Rómeó és Júlia, karnevál, ciprus, fikusz, pálma, alagutak, Julius Caesar, Alpok, pizza

Japán: manga, Edo-korszak, Kyoto, fametszet, Hokusai, vörös juhar, cseresznyevirág, go, zöld tea

Kína: a Sárga Császár, sárkányok, zöldség, színes ruhák, piros lampionok, a Tiltott Város, a Nyugati Utazás

Ausztrália: kenguru, bozóttüzek, krokodilok, kígyók, sivatag, bal oldali közlekedés,

Hollandia: tulipán, fapapucs, könnyűdrog, nyilvános wc, gátak, bicikli

2010. febr. 8. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!