Mi jut eszedbe Magyarországról? Semmi?
Ha más országra gondolok:
Románia: Erdély és a Drakula kastély
Norvégia: Halászat
Skócia: StoneHenge
Anglia: Piros busz, bal oldali közlekedés
Franciaország: Eiffel torony, romantika
Olaszok: sorolni sem lehet.
Japán, Kína, Ausztrália, Hollandia... mindegyiknek van valami egyedi szokása, építménye, amitől világhírű.
..és Magyarország? Őszintén, nekem nem jut eszembe semmi, hát akkor a világnak vajon mi?
.. és nektek??
A Stonehenge nem Skóciában van. ^^'
Az, hogy felszállunk a távolsági buszra, és elővesszük a szendvicseinket.
Túró Rudi, húsleves. Itt mindenki magyarul beszél (kivéve, aki nem).
Ő és ű betűk. Alföld. Balaton. MÁV. Amikor megkérdezik a határnál, hogy hova megyek, vagy hol voltam. Rubik-kocka. Indul a bakterház. Fekete István. Dargay Attila. Kilenclyukú híd. Lánchíd. Egri vár.
A többi országról nekem...
Románia: szőrös talpú románok, Ister EN, rossz utak, liba az utcán, román rendszám, áfonya, szamóca, Parajd, Bihari-hegység.
Norvégia: észak, hideg, jó animációsképzés, lappok
Skócia: fukarság, erdők, hegyek, Roxfort
Anglia: Tower, hollók
Franciaország: csigát esznek, bagette, sál, Touluse Lautrec
Olaszország: Velence, Brescia, Róma, Nero, etruszkok, Rómeó és Júlia, karnevál, ciprus, fikusz, pálma, alagutak, Julius Caesar, Alpok, pizza
Japán: manga, Edo-korszak, Kyoto, fametszet, Hokusai, vörös juhar, cseresznyevirág, go, zöld tea
Kína: a Sárga Császár, sárkányok, zöldség, színes ruhák, piros lampionok, a Tiltott Város, a Nyugati Utazás
Ausztrália: kenguru, bozóttüzek, krokodilok, kígyók, sivatag, bal oldali közlekedés,
Hollandia: tulipán, fapapucs, könnyűdrog, nyilvános wc, gátak, bicikli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!