Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Titeket nem idegesít az a...

Titeket nem idegesít az a szó, hogy "AKADÁLYMENTESÍTETT"?

Figyelt kérdés
Mert én kész vagyok tőle. Olyan, mintha azt sugallná, hogy márpedig ahol ez nincs így, ott akadályok vannak. Ahol nem lehet tolószékkel közlekedni, oda mi csúnya módon akadályokat tettünk. Szerintem képmutatóan polkorrekteskedő, szükségtelenül finomkodó kifejezés.
2014. dec. 24. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát igen, tényleg furcsa szó. Nekem az jut róla eszembe, hogy rossz lehet a lakosság egészségi állapota, vagyis sok a rokkant, ezért kellenek ilyen intézkedések. Nekem jobban tetszik például az amikor Bécsben azt hallani hogy milyen szabályok szerint illik görkorcsolyázni a járdákon és kerékpárutakon, mivel ott gyakran még a 70 éves is görkorin száguldozik a kicsattanó egészségétől.
2014. dec. 24. 14:01
 2/8 Passiflora ***** válasza:

Engem nem idegesít.

Nekem nem sugallja azt, hogy bárki "csúnya módon", szándékosan tett volna oda akadályokat, legfeljebb azt, hogy a kialakításakor, illetve megtervezésekor nem volt tekintettel arra a szempontra, hogy kerekes székkel is megközelíthető legyen.

Te milyen kifejezést tartanál jobbnak, célszerűbbnek helyette?

2014. dec. 24. 14:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hülységet mondasz, már bocs, de az akadály relatív dolog. Egy lépcső neked nem akadály, másnak lehet, és azt bizony szándékosan tették oda, mégha nem is azért, hogy egyesekkel kicsesszenek. Tehát akadályt nem csak szándékosan allíthatsz a másik elé, ha lerobban a kocsid za is akadály másoknak, pedig senki nem akarta.

Azt, ogy eben neked mi a finomkodás szintén nem értem. ez egy gyűjtőfogalom, sokkal értelemsebb hazsni, mint pl.: "lépcsőmentesített, emelkedőmentesített stb." egyébként még bénábban hagzó szavakat.

2014. dec. 24. 14:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Elso: nem azt sugallja, hanem, hogy ez egy letezo problema, amivel foglalkozni kell. Becsben is letezik a problema, meg mindenhol a vilagon.
2014. dec. 24. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan, mintha azt sugallná, hogy márpedig ahol ez nincs így, ott akadályok vannak."

Akadályok lehetnek(!), igen. Nem azt sugallja, hanem azt jelenti. Van, akinek egy lépcső vagy egy forgóajtó leküzdhetetlen akadály. Ha pl. egy épület akadálymentesített, akkor egy kerekesszékes el mer indulni oda. Ha nem akadálymentesített, akkor kockázatos, hogy esetleg a bejárati ajtóig sem jut el.

2014. dec. 24. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem a "polkorrekteskedő" idegesít.
2014. dec. 24. 22:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Engem nem zavar, érthető szó, innentől kezdve nincs vele gond.
2014. dec. 24. 23:47
 8/8 I.B.T. ***** válasza:
Számomra nem képez akadályt.
2015. jan. 12. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!