Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Csak engem idegesít ez a nagy...

Csak engem idegesít ez a nagy ivókultusz?

Figyelt kérdés
20 éves fejjel még mindig nem jöttem rá, mi a jó az alkoholban. Nem értem egyszerűen, miért elképzelhetetlen a legtöbb fiatal számára a szórakozás pia nélkül. Honnan jön ez, honnan tanulják? Nekem pl. nem jött sehonnan, valahogy kimaradtam belőle. Se az ízét nem szeretem, se az esetleges részegséget, se a hányást, se a másnaposságot. Én valahogy nem bírok nem undorodni mindettől, más meg rajongva emlegeti. Miért jó az ivászat?
2012. júl. 11. 10:46
1 2
 1/17 Antimod ***** válasza:
Én sem értem, betudom annak, hogy egyesek csak elbódulva tudják élvezni az életet. Szerencsére én nem tartozom közéjük, de igyekszem toleráns lenni, csinálják csak, ha ezt szeretik. Mondjuk sajnos hosszú távon komoly követkeményei is vannak.
2012. júl. 11. 10:55
 2/17 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Míg az ember a világot kizárólag egy külső dimenzióként éli meg,csalódást-csalódásra halmoz!Ha kifelé néz,érzi,hogy itt valami nem o.k.,ha befelé pillant megijed,ezt pedig tompítani kell valahogy.

A módszer sokféle lehet:vallás,világnézet,zabálás,cigaretta,drog,alkohol...

Pedig könnyed,nem pedig görcsös bátorsággal felszámolhatók a problémák.Kevés ember érik meg élete során arra,hogy ússzon.Még kevesebb arra,hogy partot érjen és kívülről nézze a sodródókat.

A félelmetes az,hogy senkinek nem kéne sodródni!

2012. júl. 11. 11:04
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Anno én is ittam, nem keveset. Aztán láttam, hogy egyes emberek már 2 feles után azt hiszik, hogy ők a kemények (ergo nem bírnak inni sem), így aztán ezért, valamint sok másért is abbahagytam. A dohányzást dettó. Most már én is undorodva nézek azokra az emberek, akik a hedonista életmódot preferálják. Ha jó a társaság nem szükséges az alkohol.
2012. júl. 11. 11:09
 4/17 anonim ***** válasza:
32%

Az embert, amióta a világon van – AZON kívül – két dolog érdekli:

– miből lehet fegyvert készíteni;

– miből lehet piát csinálni?

2012. júl. 11. 11:12
 5/17 A kérdező kommentje:
Na igen. Nekem csak azért csalódás, mert én valahogy nem ebben nőttem fel, és bármerre nézek, szinte minden fiatalnál ezt látom. És olyan ijesztő, hogy mindenki számára van valami jó benne, nekem meg egyenesen gusztustalan.
2012. júl. 11. 11:16
 6/17 anonim ***** válasza:
22%
Ha ideges vagy, miért nem iszol egy sört? Ellazulsz tőle és nem minket nyaggatsz...
2012. júl. 11. 11:38
 7/17 anonim ***** válasza:
Én nő létére kedvelem az alkoholt, főleg a bort, de természetesen csak mértékkel, nagyon keveset, és részeg soha, de soha nem voltam még. Nem is szeretnék. Én sem értem, mi a jó abban, ha valagrészegre issza magát az ember. anélkül is lehet szuper egy buli vagy egy baráti összejövetel.
2012. júl. 11. 11:51
 8/17 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagy egyedül. Jó, nem vagyok szent, egy pár évig én is azt hittem, akkor leszek menő, ha a többiekkel iszom, és akkor fog befogadni egy-egy társaság, de szerencsére kinőttem belőle. Még így is ismertem a határaimat, sosem voltam részeg, pedig sokszor le akartak itatni; viszont sokszor voltam nagyon rosszul tőle. Azt sosem értettem, miért tudják sokan csak alkohollal elképzelni a szórakozást, nekem mindig remek időtöltés volt egy pár emberrel leülni egy kis faházikó teraszán és beszélgetni, hülyéskedni. Régóta bennem van az a gondolat, hogy ezek az emberek nem mernek józanon önmagukként viselkedni, talán félnek, hogy úgy senki nem fogadná el őket? Ha iszol, ráfoghatod a viselkedésed, bármit csinálhatsz, mert elnézik azzal, hogy, á, úgyis csak részeg vagy. Ugyanezt józanon meg nem... szerintem valami ilyesmi lehet mögötte. De azt vallom, hogy akármit is csinálsz, vállald fel, akár józanon, akár részegen. Nem? :)
2012. júl. 11. 12:32
 9/17 anonim ***** válasza:
42%

Pietrosol, meghajtom előtted 31 éves vén fejemet.

Nem sok emberrel találkoztam még, aki ezt ilyen tisztán átlátja.

Én kb. 22-23 éves koromig ittam rendszeresen alkoholt és dohányoztam, nő létemre sokszor voltam másnapos. Utána jöttem rá arra, amire te és a kérdező. Az elmúlt 1-2 évben talán már nem is ittam, max. szilveszterkor, de már rég nem erről szól hogy jól érezzem magam. Viszont ami meglepő, hogy még így, 31 éves értelmiségiként is baromi nehéz ám olyan társaságot találni, ahol a szórakozás nem a piálásról szól.

2012. júl. 11. 15:07
 10/17 anonim ***** válasza:
Ünnepekkor ha kínálnak néha elfogadom, de azt sem mindig iszom meg mind. Részeg nem voltam, csak max nagyon jó kedélyű. Szerintem is ott kezdődik a baj, ha valaki már nem tudja alkohol nélkül jól érezni magát, gyakorlatilag függőség alakul ki. Persze akik isznak azok úgysem mondják ki, hogy függők, de hát más hibájából kell tanulni az értelmes embernek. Lányok tekintetében, kb olyan érzésem van ha részegnek látom, mint mikor egy angyalarcú megszólal és b.megen kívül mást nem tud mondani. Magyarán engem iszonyat ki tud ábrándítani. Ja és a válasz a kérdésre: Engem nem zavar, mert kerülöm az ilyen társaságokat, az viszont nagyon fel tud idegesíteni ha mondom, hogy nem iszom és ennek ellenére rám akarják tukmálni. 22/F
2012. júl. 11. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!