BUDAPESTIEK, szerettek itt lakni? Ha igen miért, ha nem miért? Nem Bp-iek is vélekedhetnek.
Én imádok itt élni. Minden nap ér valami élmény, még ha csak annyi is, hogy a metrón szemezek egy helyes sráccal. Suli után elmehetek vásárolgatni a barátnőimmel, a barátommal számos helyre elmehetünk szórakozni vagy csak simán sétálni. Imádom a nyüzsgést, a belváros forgatagát, a pörgő életet. Ha kicsit sok lesz már a belvárosi élet, akkor elmegyek a barátnőmhöz, aki egy külsőbb, zöldövezetes részen lakik. Én imádom, de tényleg. Az emberek viszont tényleg kicsit bunkók, főleg, mikor fellöknek a metrón, a villamoson és még ők vannak kiakadva. Nem igazán van itt sok empátia az emberekben, de ez is változó. Ha kicsit lehangoltabb vagyok, akkor nem veszem igénybe suliból hazafelé a tömegközlekedést, hanem sétálok. Ha feszült vagyok, akkor suli után elmegyek nézelődni egy plázába (még ha nem is veszek semmit) és kicsit kikapcsolódom. Az kicsit zavar, hogy a sulink viszont tele van extra beképzelt, magukat modellnek képzelő lányokkal és fiúkkal. Én is csinosan öltözködöm, de valahogy mégsem nézek le senkit, aki nem tölti minden idejét trendi boltokban és "szupcsi" party helyeken..a sulink háromnegyede kb ilyen és a város is tele van ilyen tinikkel, de meg kell szokni.
17L
Én 5 évig éltem Budapesten (pontosabban Budán) és eleinte klassz volt, hisz annyi ott a lehetőség. Sok a szórakozóhely, sok lehetőség van kikapcsolódni, persze szép kis pénzekért.
Aztán, ahogy teltek a hónapok egyre jobban vágytam el a fővárosból. Utáltam az emberek mentalitását, a tömegközlekedést (lerobban a busz minden héten, és 30 perc múlva jön a következő, igaz, nekem a vizsgám 15 perc múlva kezdődik)
Nagyon nagy a mocsok, a kosz, sok a hajléktalan. Rossz a levegő..
Azóta vidékre egy kis városba költöztem a férjemmel, építettünk egy kis házat, és egyszerűen imádom! Olyan nyugodt, de mégis itt van 15 perci autózásra egy nagyobb város, ahol szintén mindenre megvan a lehetőség.
Jó a leveg, lehet kertészkedni, :) lehet tyúkokat tartani...
Szerintem mindennek megvan az előnye és a hátránya. Kinek mire van szüksége. Nekem vidékre. Ha Budapestre kell utaznom valamiért, akkor már előre a hideg ráz a gondolattol.. Nem szeretem Budapestet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!