Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » BUDAPESTIEK, szerettek itt...

BUDAPESTIEK, szerettek itt lakni? Ha igen miért, ha nem miért? Nem Bp-iek is vélekedhetnek.

Figyelt kérdés
Mindenféle indokra, tapasztalatra, véleményre kíváncsi vagyok, lehet szó emberekről, tömegközlekedésről, forgalomról, boltok minden, ami eszetekbe jut és zavar, szereted, utálod stb stb stb
2010. febr. 1. 18:43
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
49%
Basszus egy olyan büdös szemetes piszkos várost ki szerethet?Az emebrek meg?Ahol fellökik egymást kitúrják megölnek egy ülőhelyért vagy a közlekedés miatt.Én nem mondom zt h minden pesti bunkó mert nem lenne igaz.De hogy ott mennyi bunkó van te atya ég.És a pesti bunkó 100x rosszabb mint mondjuk egy falusi bunkó.
2010. febr. 6. 09:51
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
az emberekről? CSIBÉSZEK! tiszt.a kivétel.
2010. febr. 6. 09:52
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Én imádok itt élni. Minden nap ér valami élmény, még ha csak annyi is, hogy a metrón szemezek egy helyes sráccal. Suli után elmehetek vásárolgatni a barátnőimmel, a barátommal számos helyre elmehetünk szórakozni vagy csak simán sétálni. Imádom a nyüzsgést, a belváros forgatagát, a pörgő életet. Ha kicsit sok lesz már a belvárosi élet, akkor elmegyek a barátnőmhöz, aki egy külsőbb, zöldövezetes részen lakik. Én imádom, de tényleg. Az emberek viszont tényleg kicsit bunkók, főleg, mikor fellöknek a metrón, a villamoson és még ők vannak kiakadva. Nem igazán van itt sok empátia az emberekben, de ez is változó. Ha kicsit lehangoltabb vagyok, akkor nem veszem igénybe suliból hazafelé a tömegközlekedést, hanem sétálok. Ha feszült vagyok, akkor suli után elmegyek nézelődni egy plázába (még ha nem is veszek semmit) és kicsit kikapcsolódom. Az kicsit zavar, hogy a sulink viszont tele van extra beképzelt, magukat modellnek képzelő lányokkal és fiúkkal. Én is csinosan öltözködöm, de valahogy mégsem nézek le senkit, aki nem tölti minden idejét trendi boltokban és "szupcsi" party helyeken..a sulink háromnegyede kb ilyen és a város is tele van ilyen tinikkel, de meg kell szokni.

17L

2010. febr. 6. 12:07
 34/40 anonim ***** válasza:
92%
Hát, én nem lakom a belvárosban hanem kint(XVII. ker) ami elég csöndes, kert város, nyugodt. Hamar eljuthatok a metróhoz(45 perc 1 busszal) Ezt szeretem, de a belvárost, nem. Sok ember, koszos, büdös, az emberek nagyrésze bunkó, fellöknek, a metró néha dugig van. Szerencsére ritkán járok a belvárosban. Múltkor elég mérges lett egy hapek, mert mentem a tömegbe és egy nagy "kemény" gyerek nekem jött... Bocsánatot ÉN kértem, de eléggé csúnyán nézett rám. Hát igen, eléggé siet mindenki mindenhova... a levegő itt jó, de a belvárosba... Fú. sok csöves, aki még kiakad azon, ha "csak" 20 Forintot adsz neki... És belvárosba sok a zsebtolvaj, meg a kötözködős kemény gyerek. Mindent össze vetve, azért egy kis 300 fős faluban se laknék, se a belvárosba. Mondjuk a balatonon szivesen laknék, egy csöndesebb városban. De nekem pont jó a itt ahol lakom.
2010. febr. 6. 15:06
 35/40 anonim ***** válasza:
60%
Én Miskolcon lakom.Itt is megvan ugyanaz int pesten de e valahogy azért mégis csak nyugisabb.Itt is van pörgés meg tömeg de ami pesten megy az már sok.Te jó ég hogy ott mennyi bunkó van.
2010. febr. 6. 19:11
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
vidéki vagyok, de pesten tanulok, szóval elég erős bennem a kettős látásmód. Én úgy vagyok vele, hogy amikor felmegyek egy hétvégére nézelődni, de nincsen semmi dolgom, akkor azt mondom gyönyörű város. Szépek az épületek, rengeteg szórakozási, vásárlási lehetőség van, ott van a Duna, a hegyek, sűrűn járnak a tömegközlekedési eszközök, tehát így minden jó. Amikor viszont itt élsz (tehát az én esetemben amikor fent vagyok hétköznaponként a suli miatt), ezek már egyáltalán nem érvényesülnek. Állandóan rohanni kell, a bkv-re nem férsz fel, mert tömeg van, az utcák teli vannak szeméttel, a buszokon, aluljárókban tanyáznak a hajléktalanok, szorongatnod kell a táskádat nehogy kiraboljanak, az emberek büdösek, nem is mosolyognak. Összességében nem szeretek Pesten lenni, pont ezek miatt. Minden hétvégén hazamegyek, és igazi fellélegezés, amikor végre felülhetek a buszomra és ott van a tudat, hogyha csak 1 hétvégére is de kiszabadulok innen.
2010. febr. 6. 22:12
 37/40 anonim válasza:
én imádok itt lakni :D szeretem h van élet, nyüzsgés. én nem tudok itt unatkozni. ha megunod az egyik bevásárlóközpontot van ezer másik ahova mehetsz :D én tömegközlekedéssel járok, nekem azzal sincs bajom :D általában amerre én megyek arra össze vannak hangolva a buszok, villamosok. ha kisebb városba vagy faluba költöznék én biztos visszajönnék. van nyaralónk balatonon, ott nem bírok egy hétnél tovább egyhuzamban lenni. nem tudom miért pedig ott (siófok) sem unalmas az élet! én ezt szoktam meg :D
2010. febr. 16. 14:22
 38/40 anonim ***** válasza:
51%
Nem nagyon szeretem BP-t,legalábbis a pesti oldalt (sajnos itt lakom egyébként) viszont valaki irta hogy Miskolc jobb..hát szerintem miskolc olyan mint nálunk bp.-n kőbánya: egy nagy retkes lakótelep,tele cigányokkal meg gyárakkal. Nem jobb mint pest.
2010. febr. 16. 14:35
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 évig éltem Budapesten (pontosabban Budán) és eleinte klassz volt, hisz annyi ott a lehetőség. Sok a szórakozóhely, sok lehetőség van kikapcsolódni, persze szép kis pénzekért.

Aztán, ahogy teltek a hónapok egyre jobban vágytam el a fővárosból. Utáltam az emberek mentalitását, a tömegközlekedést (lerobban a busz minden héten, és 30 perc múlva jön a következő, igaz, nekem a vizsgám 15 perc múlva kezdődik)

Nagyon nagy a mocsok, a kosz, sok a hajléktalan. Rossz a levegő..

Azóta vidékre egy kis városba költöztem a férjemmel, építettünk egy kis házat, és egyszerűen imádom! Olyan nyugodt, de mégis itt van 15 perci autózásra egy nagyobb város, ahol szintén mindenre megvan a lehetőség.

Jó a leveg, lehet kertészkedni, :) lehet tyúkokat tartani...

Szerintem mindennek megvan az előnye és a hátránya. Kinek mire van szüksége. Nekem vidékre. Ha Budapestre kell utaznom valamiért, akkor már előre a hideg ráz a gondolattol.. Nem szeretem Budapestet..

2011. dec. 7. 13:47
 40/40 anonim ***** válasza:
Összességében nem rajongok Budapestért, de vannak szerethető részei nekem is, ezek elsősorban a peremkerületek, Buda, a Vár. Azt utálom benne a legjobban, hogy a peremkerületekben és az agglomerációban alig van munkalehetőség, ehelyett a mocskos büdös és ronda belvárosba kell sokaknak bejárnia dolgozni, ami egy teljesen más világ, mint a kertvárosi idill. Nagyon vízfejű város ilyen értelemben.
2013. jan. 26. 02:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!