Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » BUDAPESTIEK, szerettek itt...

BUDAPESTIEK, szerettek itt lakni? Ha igen miért, ha nem miért? Nem Bp-iek is vélekedhetnek.

Figyelt kérdés
Mindenféle indokra, tapasztalatra, véleményre kíváncsi vagyok, lehet szó emberekről, tömegközlekedésről, forgalomról, boltok minden, ami eszetekbe jut és zavar, szereted, utálod stb stb stb
2010. febr. 1. 18:43
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
61%
Én HÉV-vel 10 percre lakok pesttől,szoval én az arany középutat "képviselem". Nem birnék élni egy faluban,de Budapesten sem az biztos. Budapestnek esetleg valami külső kerületében maximum,engem főleg a tömeg zavar a belvárosban. Laktam amugy ott is,de ninc sám olyan "arany élet" mint amiylet a vidékiek képzelnek.. ja és néhány résztől eltekintve rendkivül mocskos.Viszont közel van a bolt,a szinház,a mozi,kávézo,nyilván ha venni akartam valamit nagyobb volt a választék..őszintén szolva nem hiányzik. Viszont ha kell valami ,vagy szórakozni akarok akkor közel van.
2010. febr. 1. 19:38
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Imádom Budapestet, három évig éltem ott, aztán sajnos munka miatt el kellett költöznöm, de mindenképpen vissza fogok menni, amint lehetőségem lesz rá.

Lehet, hogy veszélyesebb, piszkosabb és zajosabb, mint a vidék (most faluban lakom), de hogy érzem az életet, a nyüzsit magam körül, hogy el lehet vegyülni az emberek között "feloldódni a masszában" hogy úgy mondjam, hogy gyakran jár és van éjszaka is tömegközlekedés, hogy van éjjel-nappali bolt, hogy sétálhatok a Duna-parton vagy a Ráday utcában, elücsöröghetek a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, elugorhatok korcsolyázni a Műjégre, hogy nem kell órákat utaznom egy moziért vagy egy színházért, hogy spontán beülhetek egy kávézóba egy latte macchiatóra (nem pedig csak presszókávét kapok a falu egyetlen kocsmájában), hogy reggelente kiolvashatom a Metropolt amíg a metrón ülök... na nekem az ilyen dolgok és még ezer más miatt a szerelmem Budapest.

2010. febr. 1. 19:45
 23/40 anonim ***** válasza:
19:38 - Szeretnék kiköltözni egy pestközeli településre, de még arra sincs elég tőkém, gyűjtök, de nem tudom, mikorra lesz.
2010. febr. 1. 19:59
 24/40 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem egy falusinak igazi megváltás Pest, hogy huu mindenhol bolt, jó a közlekedés, nyüzsgés stb.stb. Egy Pesti aki meg leélt ot mondjuk 30 évet lehet hogy azt mondja hogy de jó lenne egy csendes helyen élni, ahol nincs nyüzsgés, nyugalom van stb.stb. Szóval ez csak az újdonság varázsa. Én Veszprémi vagyok, ritkán vagyok Pesten, nagyon ritkán de akkor viszont élvezem. De lehet hogy hosszabb távon nem szeretném az állandó dugót, azt a sok embert, a tömeget stb.stb.
2010. febr. 1. 20:00
 25/40 anonim válasza:
80%
Nagyon szerettem ott lakni!!!!szerintem gyonyoruu!!
2010. febr. 2. 01:52
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Aki itt nőtt fel Pesten, az azért nem látja olyan szépnek, mert a szépet már ismeri, de ismeri a sok rosszat és hátrányt is. Pestet 1-2 nap alatt körbe lehet járni, egy itt született embernek már nem élmény. Egy itt született ember azt is látja, hogy milyen volt az ő gyerekkorában, és hogyan pusztul le egyre jobban azok miatt, akik nem figyelnek, nem vigyáznak a városra. Ugyanúgy, ahogy a BKV sofőrök sokkal jobban érzékelik a buszok rossz állapotát, mint az utasok nagy része.
2010. febr. 2. 06:55
 27/40 anonim ***** válasza:
83%

utálom mert mocskos teli van hajléktalanokkal,cigányokkal stb...az itt lakó emberek kb.80%bunkó

de persze vannak jobb részei pl.belváros de az nagyon kicsi rész

Olyan depressziós ez a város:(

2010. febr. 2. 18:33
 28/40 anonim válasza:
82%

Imádom Budapestet! Nagyon örülök, hogy itt élhetek! Imádom a várat, a kis utcákat, a körutat, a Margit szigetet! Szeretek sétálgatni egy meleg nyári este a Citadellánál és lenézni a városra, ücsörögni, ahogy a szellő simogat... vagy a várban magamba szippantani évszázadok nyomait, elidőzni és belegondolni, hogy egykoron Mátyás király vagy Erzsébet királyné lábai érintették azt helyet...

Az esti fények, illatok - egyszerűen szeretem! :)

2010. febr. 4. 13:57
 29/40 A kérdező kommentje:
És az emberekről mik a véleményeitek?
2010. febr. 4. 14:26
 30/40 anonim ***** válasza:
52%
Nem, nem szeretek, mert a vidékiek azt hiszik, hogy itt pikk-pakk egyik napról a másikra át lehet szervezni bármit. És én vagyok a rossz, ha nem ugrok azonnal a vidéki ismerőseim kénye-kedve szerint.
2010. febr. 4. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!