Állandóan csak azt hallani, milyen rossz hely Magyaro. , most leírnátok végre, hogy ti miért szerettek itt lakni?
Szeretnék már végre pozitívumokat is hallani:-)))
Én pl azért szeretem, mert a 4 évszakunkkal olyan változatos a táj, meg szeretem, hogy tavasszal és nyáron olyan zöld, és jó a levegő, stb...ti mit szerettek benne?
4 evszakot sok orszagban talalni, en inkabb Magyarorszag foldrajzi elhelyezkedeset tartom elonyosnek. A termeszeti katasztrofak jobban elkerulik, mint a vilag legtobb masik orszagat, ha vannak is kisebb teruleteken problemak.
Szerintem bizonyos szolgaltatasok kifejezetten magas szinvonaluak.
A magyar konyha is egyedulallo.
Nem igazán tudom megfogalmazni. Csak szeretem^^
Szeretem az Alföldet, ahol lakok, főleg nyáron, ahogy perzsel a nap, egészen megsárgult a fű, nyulak meg őzikék ugrálnak meg szaladgálnak, a Vajas pedig ott folyik el - olyan, mintha megállt volna az idő.
Szeretem a magyar mentalitást is - na nem a rosszindulatú, "dögöljön meg a szomszéd tehene" félét, hanem a vendéglátós-tukmálósat, amikor már tele vagyok a finom házikoszttal, de még az orrom alá dugnak széles mosollyal egy tányért, hogy "vegyél még egy sütit", aztán amikor indulok haza, a kezembe nyomnak pár darabot, csak azért, hogy "nehogy megéhezz, amíg hazaérsz, tedd a zsebedbe".
Szeretem, hogy bár olyan csúnya kis gyümölcsök teremnek, de ízben messze túlszárnyalják a külföldről behozottakat, amik talán szépek, de semmi ízük. És ehhez hozzátartozik félig-meddig, hogy szeretem a pálinkát:)
Szeretem a kultúrát, a hagyományokat. Imádom a népdalokat, olyan jó néha énekelgetni őket (ha máskor nem is, akkor becsiccsentve), meg persze a régi, magyar filmeket (Kabos egy oltári pofa, Kiss Manyi meg ennivalóan tündéri:D). Meg persze a népviseletet, a kalocsai népviseletet, ami öröm a szemnek...
Nincs különösebb oka, pusztán annyi, hogy itthon érzem magam, beszélhetek az anyanyelvemen, na meg idekötnek az emlékeim.
Én pl. a magyaros ízvilágot utálom, a szélsőséges évszakokat is (túl hideg vagy túl meleg), szeretném, ha lenne tengerünk, és egy-két hungarikumon kívül nem sok konkrétumot tudnék felsorolni, ami hiányozna innen (az igazi magyar túrón kívül), de mégis: bár utazni nagyon szeretek, sosem költöznék el.
21:37-esnek
Az igaz, hogy 4 évszak sok helyen van, de én sokáig olyan helyen laktam, ahol nem volt csak 2, és ez hiányzott a legjobban talán, a család, barátok és a túró rudi mellett. :-)
Örülök, hogy azért egy páran szeretjük Magyarországot, és nem csak panaszkodni tudunk, hogy milyen rossz hely.
Azért szeretek itt lakni mert magyar vagyok és csak magyarul beszélek, így másokkal nem is tudnám magamat megértetni. Itt vannak a rokonaim, haverok, barátok.
Azt nem szeretem hogy itt a minden drága és kevés a fizetés, előre félek hogy hol fogok dolgozni és hogy tudok megélni. Az álmaim kocsija is lehet hogy csak álom marad :(
Az igaz, hogy 4 évszak sok helyen van, de én sokáig olyan helyen laktam, ahol nem volt csak 2, és ez hiányzott a legjobban talán, a család, barátok és a túró rudi mellett. :-)
En olyan helyen lakom, ahol nincs 4 evszak es nekem meg pont ez a klima tetszik. Magyarorszagon a nyarak forroak, a telek ossze-visszak, amint lehul az ido osszel, mindenki taknyos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!