Miért akar mindenki gyorsan felnőni?
De főleg a lányokon látom ezt. Ahogy kamaszkorba érnek, folyamatosan azon vannak, hogy minél érettebbnek tűnjenek.
Én pl. azt gondolom magamról (fiú vagyok), hogy bizonyos dolgokban nagyon éretlen és önállótlan vagyok, de vannak dolgok, amikben nem is akarok felnőni, kifejezetten szórakoztat, ha mások elcsodálkoznak rajta, hogy még mindig minden barlangba be akarok nézni, minden fészekért fel akarok mászni a fára :D Én szeretek ilyen lenni.
Azt azért tudnod kell, -remélem nem fogok nagy titkot elárulni, -de ebben a korban a lányok valóban picit érettebben gondolkodnak. Biztos picit rá is játszanak, de tényleg felnőttesebben gondolkodnak. Ez valami misztikum, vagy genetika, ..nem tudom.
A fiúknak van egy kis lemaradásuk, de ezt később bepótolják.
Nem baj az, ha még gyerek vagy.
Gyerekkorban élj úgy, mint egy gyerek és gondolkodj is úgy. Legnagyobb időt úgyis felnőttként fogod megélni, és ezek a napok/évek soha nem ismétlődnek.
azért akar mindenki gyorsan felnőni, mert nem tudják, hogy mennyivel jobb gyerekként.
amúgy meg addig senki nem nő fel igazán, amíg el nem veszti a szüleit
Státusz miatt. A gyerekek is egy saját, elég tekintély elvű hierarchiát alkotnak a közösségeikben. Az idősebbek magasabb státuszban vannak. Ezért akar mindenki baromira érettebbnek látszani, mert úgy több a tekintélye, jobb megítélésnek örvend, kelendőbb.
El kell hogy kesertsem a második válaszolót, a lányok értelmileg semmivel sem érnek korábban. Ez csak egy városi legenda. Küllemre szeretnek érettebbnek kinézni, mert így kelendőbbek. Náluk a külsőségek az elsődleges prioritások. De ha kinyitják a szájukat, egyből süt róluk, hogy milyen éretlenek. A fiúk meg inkább vagánykodnak, erejüket fitogtatják.
Na meg persze ott vannak bizonyos társadalmi és párválasztási szokásaink. A lányok - nők legtöbbször maguknál idősebb fiút - férfit választanak, mert egzisztenciálisan minél megalapozottabb párt keresnek.
És tudjuk, hogy a lányok a 18-25 évek koruk körül a legkelendőbbek. 18 alatt idősebbnek akarnak látszani, 25 fölött meg inkább fiatalabbnak. Ezért is igyekeznek a kislányok nagylányoknak tűnni.
"Azt azért tudnod kell, -remélem nem fogok nagy titkot elárulni, -de ebben a korban a lányok valóban picit érettebben gondolkodnak. Biztos picit rá is játszanak,"
Nem picit...
"de tényleg felnőttesebben gondolkodnak. Ez valami misztikum, vagy genetika, ..nem tudom. "
Semmi misztikum nincs benne; annyi az egész, hogy a lányok érését hamarabbra időzítette a természet, mert ők úgy vannak biológiailag összerakva, hogy max. kb. 50 éves korukig tudnak gyereket csinálni (azon belül is legföljebb kilenchavonta egyszer). Ezért, valamint azért, mert a gyereknevelés biológiailag sokkal inkább az ő feladatuk, ők hamarabb kezdenek. A fiúk, akik életük végéig nemzőképesek, ráérnek.
Másrészt az is igaz, amit az egyik előző írt, hogy ennek ellenére nem felnőttesebb a gondolkodásuk, csak hamarabb elkezdik a felnőttességet majmolni. Valahol olvastam egy idézetet arról, hogy a fiúk egy darabig valóban gyerekek, de a lányok valójában soha, ők már eleve nőként születnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!