Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért akar mindenki gyorsan...

Miért akar mindenki gyorsan felnőni?

Figyelt kérdés
2014. aug. 2. 17:34
 1/10 A kérdező kommentje:

De főleg a lányokon látom ezt. Ahogy kamaszkorba érnek, folyamatosan azon vannak, hogy minél érettebbnek tűnjenek.

Én pl. azt gondolom magamról (fiú vagyok), hogy bizonyos dolgokban nagyon éretlen és önállótlan vagyok, de vannak dolgok, amikben nem is akarok felnőni, kifejezetten szórakoztat, ha mások elcsodálkoznak rajta, hogy még mindig minden barlangba be akarok nézni, minden fészekért fel akarok mászni a fára :D Én szeretek ilyen lenni.

2014. aug. 2. 17:38
 2/10 yuda ***** válasza:
48%

Azt azért tudnod kell, -remélem nem fogok nagy titkot elárulni, -de ebben a korban a lányok valóban picit érettebben gondolkodnak. Biztos picit rá is játszanak, de tényleg felnőttesebben gondolkodnak. Ez valami misztikum, vagy genetika, ..nem tudom.

A fiúknak van egy kis lemaradásuk, de ezt később bepótolják.

Nem baj az, ha még gyerek vagy.

Gyerekkorban élj úgy, mint egy gyerek és gondolkodj is úgy. Legnagyobb időt úgyis felnőttként fogod megélni, és ezek a napok/évek soha nem ismétlődnek.

2014. aug. 2. 18:30
 3/10 anonim ***** válasza:

azért akar mindenki gyorsan felnőni, mert nem tudják, hogy mennyivel jobb gyerekként.

amúgy meg addig senki nem nő fel igazán, amíg el nem veszti a szüleit

2014. aug. 2. 19:27
 4/10 anonim ***** válasza:

Státusz miatt. A gyerekek is egy saját, elég tekintély elvű hierarchiát alkotnak a közösségeikben. Az idősebbek magasabb státuszban vannak. Ezért akar mindenki baromira érettebbnek látszani, mert úgy több a tekintélye, jobb megítélésnek örvend, kelendőbb.

El kell hogy kesertsem a második válaszolót, a lányok értelmileg semmivel sem érnek korábban. Ez csak egy városi legenda. Küllemre szeretnek érettebbnek kinézni, mert így kelendőbbek. Náluk a külsőségek az elsődleges prioritások. De ha kinyitják a szájukat, egyből süt róluk, hogy milyen éretlenek. A fiúk meg inkább vagánykodnak, erejüket fitogtatják.

2014. aug. 2. 21:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Na meg persze ott vannak bizonyos társadalmi és párválasztási szokásaink. A lányok - nők legtöbbször maguknál idősebb fiút - férfit választanak, mert egzisztenciálisan minél megalapozottabb párt keresnek.

És tudjuk, hogy a lányok a 18-25 évek koruk körül a legkelendőbbek. 18 alatt idősebbnek akarnak látszani, 25 fölött meg inkább fiatalabbnak. Ezért is igyekeznek a kislányok nagylányoknak tűnni.

2014. aug. 2. 21:43
 6/10 A kérdező kommentje:

"Azt azért tudnod kell, -remélem nem fogok nagy titkot elárulni, -de ebben a korban a lányok valóban picit érettebben gondolkodnak. Biztos picit rá is játszanak,"

Nem picit...

"de tényleg felnőttesebben gondolkodnak. Ez valami misztikum, vagy genetika, ..nem tudom. "

Semmi misztikum nincs benne; annyi az egész, hogy a lányok érését hamarabbra időzítette a természet, mert ők úgy vannak biológiailag összerakva, hogy max. kb. 50 éves korukig tudnak gyereket csinálni (azon belül is legföljebb kilenchavonta egyszer). Ezért, valamint azért, mert a gyereknevelés biológiailag sokkal inkább az ő feladatuk, ők hamarabb kezdenek. A fiúk, akik életük végéig nemzőképesek, ráérnek.

Másrészt az is igaz, amit az egyik előző írt, hogy ennek ellenére nem felnőttesebb a gondolkodásuk, csak hamarabb elkezdik a felnőttességet majmolni. Valahol olvastam egy idézetet arról, hogy a fiúk egy darabig valóban gyerekek, de a lányok valójában soha, ők már eleve nőként születnek.

2014. aug. 3. 22:56
 7/10 Juliusz48 ***** válasza:
Azért mert úgy gondolják az ellátás biztonsága nem sérül, csak a jóindulatú, vagy esetleg keményebb szülői elvárást már nem kell teljesíteni. Ha valóban magára hagynák szerencsétlent a szülei, nagyon rossz vége lehet.
2014. aug. 4. 20:38
 8/10 spityeg válasza:
Ha jól megnézed nem csak a lányokra és nem csak a "felnövésre" igaz amit írtál. A külvilág, a beteg társadalom megfelelési kényszert vált ki a fiatalakból.
2014. aug. 6. 12:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálam személy szerint (17L) nem azon van/volt a hangsúly, hogy gyorsan fel akarok nőni. A probléma az volt, hogy minél gyorsabban akartam túllenni a tinédzser koron. Azzal sem lett volna baj, ha kisgyerek maradok. Szerintem viszont sokan úgy élik meg ezt a kort, hogy ilyenkor van az első szerelmi csalódásod, a tested nem pont olyanná változik, amilyenné szeretnéd, a szüleid és a tanáraid sosem hagynak úgymond békén, és még a legjobb barátaiddal is gyakrabban estek egymásnak. Ezek szerintem mindenkinél (legalábbis minden lánynál) előfordulnak, és ember legyen a talpán, aki mindezt tökéletesen átvészeli. Ezt most úgy mondom, hogy szerintem a korombeli lányoknál is érettebben gondolkodok, és mások is ezt mondják, de még nagyon nem érzem magam felnőttnek, és ami azt illeti, egy picit talán még rá is érek. ;)
2014. aug. 7. 13:22
 10/10 anonim ***** válasza:
2/9 a lányok kib@s*ottul nem gondolkodnak érettebben ellentétben a fiúkkal a lányok testileg hamarabb érnek de a fiúk ebben utolérik mert mire egy picurit a lányok elkezdenek komolyodni addigra a fiúk testileg és és agyilag is érettek (pontosabban csak érettebbek) mert egy idő múlva a fiúk utolérik őket és ezt nem azért mondom hogy a saját nemem védjem hanem tapasztalat a lányok elkezdenek ötödikes korban érni (testileg) a fiúk majd csak hetedikbe kezdenek el érni kivéve ha valaki korán érő típus de ők addigra agyilag is megérnek mert ezerszer komolyabbak ez alatt nem azt értem hogy nem hülyéskednek mert hülyéskedni mindenki szeret egy kicsit de a fiúk ezerszer érettebbek mert egy fiú 13-14-15 évesen nem csak akkor tud komoly lenni ha éppen a saját vagy a másik anyját szidod hanem azok tudnak komolyan értelmesen beszélgetni amíg végignézek a 17 éves lányokon és minden szaron viháncolnak meg 24 órából 30-at hülyéskednek
2014. aug. 22. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!