Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Idejétmúlt vagy sem a jegygyűrű?

Idejétmúlt vagy sem a jegygyűrű?

Figyelt kérdés
Szükség van még rá? Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2014. júl. 31. 22:17
1 2
 11/12 anonim válasza:

Szerintem ez egy furcsa kérdés... :)

Már bocsánat, de engem igazán nem érdekel, hogy idejemúlt vagy sem. Magát a házasság intézményét nem tartom például fontosnak, hiszen két ember nem csupán ettől tud összetartozni. Ugyanez vonatkozik a gyűrűre is.

A gyűrűnek azonban külsőleg is észrevehető jelzése van: Megtaláltam a párom, szeretek valakit, tartozom valakihez.

Van, aki pedig pont fordítva gondolkozik, mint én.

(Az is kérdéses ugyebár, hogy a munkahelyen engedélyezik-e, hogy hordják a gyűrűt, hiszen van olyan hely, ahol tiltólistásak az ékszerek. Ugyanúgy kétesélyes, hogy mennyire szereti valaki, ha az ujján kell viselnie bármit is.)

Szerintem ez teljesen önálló döntés, de én biztosan hordani fogom, ha esetleg a párom így dönt. :)

2014. aug. 5. 14:25
 12/12 anonim ***** válasza:

"Szerintem a házasság intézménye is már totálisan elavult. Egyedül azért van értelme, mert az állam anyagilag támogatja a házastársakat. Más nem nagyon."

Egyetértek.

2014. aug. 6. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!