Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Attila hun királyhoz hogyan...

Attila hun királyhoz hogyan viszonyulnak a 'mélymagyarok'?

Figyelt kérdés
a mai hétköznapokban, a 'mélymagyarok', a hazafiak, a nagy magyarok...hogyan viszonyulnak Attilához a hun királyhoz?
2009. dec. 25. 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:
27%

Hogy viszonyulnának?

Egyébként a nagymagyarok hivatalos álláspontja, ahogy azt megtudtam a Magyarok Szövetségétől az, hogy Attila nem hun volt, hanem szkíta.

2009. dec. 25. 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok nagy Magyar ,de magyarnak érzem magam pedig nagyapám német volt nagyanyám Magyar anyai részről Tóth és Magyar.

Szóval nem "mélymagyar" vagyok mégis úgy érzem kellett egy olyan vezető mint Attila azt halottam ,hogy nagyon jó vezért volt erős kezű ,de szerették(Talán megint kellene egy 2010es Attila a magyaroknak).A sorsa elég nehéz volt végül jó vezér lett. Nem véletlen volt a mondás"Isten ments meg a Magyarok nyilaitól"

Ha szkíta is volt Attila mi érezhetjük magyarnak.

Erdélyben van nagy hagyománya Attilának..

2009. dec. 25. 19:59
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat..(:
2009. dec. 25. 20:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis módosítás: A Ments meg Isten a magyarok nyilaitól,nem Attiláról szólt.,hanem a portyázó magyarokról.

Attilát Isten ostorának nevezték.De hozzátartozik a történelmünkhöz.

2009. dec. 25. 20:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A "mélymagyarok" (kikérem magamnak (rám is ezt szokták mondani, pedig nem verem a mellem, csak nem szégyenlem a származásom, de hát ha ez már az...)) szerint nem "Attila", hanem "Atilla". :)

Úgy gondoljuk többen, hogy Atilla megalapozta a honfoglalást. Büszkék vagyunk rá, arra amit elért. (A rómaiak igencsak féltek egy esetleges támadástól az Isten ostorától. :)) Atilla fia Csaba, aki a hadseregével visszaindult a magyarokhoz, de megígérte a székelyeknek, hogy bármikor segítségre van szükségük, számíthatnak rájuk. Sok idő elteltével a székelyek bajba kerültek, szólították Csabát, aki ekkor már biztosan nem élt, és megjelent a csillagok közül és megmentette a székelyeket. Ez volt a monda. Csak, hogy miért fontos az erdélyieknek. :) A himnuszukba is beleénekelték.

2009. dec. 26. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!