Miért zavarja a keresztényeket, hogy a karácsony nem csak az ő ünnepük? Sőt eredetileg ők lopták el azt a pogányoktól?
kéretik ezeket figyelmesen elolvasni, hogy ne érjen a vád, hogy a levegőbe beszélek:
másrészt...miért ne ünnepelhetnénk mi is a régi hagyományokat, a családunkat és az egymást összekötő szeretetet? a vallásosak ünnepeljék csak Jézust...mi meg ünnepeljük az előbb felsorolt dolgokat... de vissza is kérdezhetnék: ha a vallásosak Jézus születését ünneplik, akkor miért állítanak karácsonyfát, hisz Jézus sztem életében nem látott fenyőfát, miért tart náluk is több napig az ünnep, hisz egy születésnap csak egy nap, és miért ajándékozzák egymást, mikor elvileg Jézus sem kapott nagy ajándékokat...
Én keresztény vagyok.
Engem nem az zavar, hogy mások is ünneplik. Tegyék, ha akarják.
Engem az zavar, hogy a karácsony Jézus születésének az ünnepe, mások viszont ma már erről teljesen elfeledkeznek és a szeretet, az ajándékozás, vagy a fenyő ünnepeként ünneplik.
Szerinted mondjuk a muzulmánokat nem zavarná, ha mi a ramadánt a fogyókúra, vagy a hadzsot (Mekkai zarándoklat) a turizmus ünnepeként ünnepelnénk?
(Első vagyok)
De igen. Az volt.
Modern számítások szerint április 17-én született.
Az igaz, hogy a pogány Sol Invictus (Legyőzhetetlen Nap) ünnepe miatt került december 25-re, de maga a karácsony mindigis Jézus születésének ünnepe volt.
Ez egy nagy baromság.
Kezdjük ott, hogy a téli napforduló december 21-22-én van, karácsony pedig 25-én.
Egyébként meg azért tették oda a karácsonyt, mert az a téli napforduló miatt már amúgy is ünnep. Nem volt már ott eleve és nevezték ki.
mostanában, de már nem emlékszem, hol, lehet, pont itt egy másik kérdésre adott válaszban pontról pontra megcáfolják azokat a meséket, hogy Jézus születését bármilyen pogány hatásra kezdték volna ünnepelni
pl: a Legyőzhetetlen Nap ünnepét a rómaiak jóval később vezették be, mint hogy a keresztények már ünnepelték volna Jézus születését
ugyanígy, a kereszténység jóval később találkozott a pogány germánokkal is
Az tény, hogy azért december 25, mert akkor volt sok pogány fény ünnep is, de ez csak az időpont átvétele.
Egyébként semmi köze hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!