A cigányokat miért zavarja, ha valaki kimondja, hogy cigány?
Én szemüveges vagyok, és ha azt mondják rám, hogy szemüveges,akkor tiltakoznom kellene, hogy én pedig nem vagyok szemüveges hanem pápaszemes? Marhaság. Ha egyszer szemüveges vagyok akkor az vagyok, na és? Akinek nem tetszik, sz@rja ki a szemét.
Ahogy Kádár apánk mondta: A bableves legyen bableves! ☺
A roma a lovári nyelvből származó 'rom' (ember) szó többes száma, tehát jelentése: emberek. Így mikor azt a kifejezést használom, hogy "nicsak, egy roma", akkor helytelen, mert olyan, hogy "egy emberek", nincs. Ha meg azt mondom, hogy egy rom, akkor mindenki elkezdi keresni a lebontott épületet... (:
Mellesleg a cigány szó évszázadokkal ezelőtt beépült a magyar nyelvbe, és egyáltalán nincs pejoratív felhangja. Ezt csak bemagyarázzák maguknak. Mikor a Fekete Márciusban a románokkal harcoltunk, és elesőben volt a magyar sereg, a távolban feltűnt jópár lovaskocsi, és az élükön egy férfi azt kiabálta: "Ne féljetek, magyarok, megjöttek a cigányok!" Nem megjöttek a romák, vagy megjött a kisebbség...
Cigányok, és kész.
"Én szemüveges vagyok, és ha azt mondják rám, hogy szemüveges,akkor tiltakoznom kellene, hogy én pedig nem vagyok szemüveges hanem pápaszemes? Marhaság. Ha egyszer szemüveges vagyok akkor az vagyok, na és? Akinek nem tetszik, sz@rja ki a szemét. "
Írd már be a google-ba hogy cigány, és aztán gondold már át, hogyha a szemüvegesekre is lennének ilyen általános jellegű sztereotípiák akkor is szívesen fogadnád-e ha valaki leszemüvegesezne!
"A sztereotípia megszűnéseért tenni kell, nem nevet változtatni."
Egy most született cigánygyerek mit tehet arról, hogy azzá született ami? Aztán majd ha egy ilyen elfogadó világban nő fel akkor majd csodálkozik a sok fajvédő, hogy retkescigányoknekiksemmisemszent.
természetesen egyik cigány sem tehet róla, hogy annak született, de majd felnő a kis purdé és 18 évesen engem fog vesén szúrni a mobiltelefonomért
és nem azért mert mindenki cigányozza szegény gyereket, hanem mert rosszul van nevelve és semmi sem szent neki
engem ez a "mit tehet arról ez a szerencsétlen, hogy cigánynak született" duma nem fog vígasztalni, mikor az életemért küzdenek a kórházban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!