Miért keverik össze annyian a cigányokat a románokkal?
Figyelt kérdés
Egyre többet tapasztalom, hogy az embereknek meggyőződésük, hogy román=cigány. Ezt KI TALÁLTA KI?! :-O Elég zavaró már...2010. okt. 15. 17:28
1/12 anonim válasza:
Sztem azért mert európában ott él a legtöbb cigány. (Számot most nemtudok hülyeséget meg nemakarok írni.) Am pont ma jöttek ide a faluba romániából cigányok... megint :S
2/12 anonim válasza:
Főleg azok keverik, akik messze laknak a román határtól.
3/12 anonim válasza:
Tényleg ott nagyon sok roma van,mit ahogy Bulgáriában és még Spanyolországban ! is.Romániában akinek a vérében nem csörgedezik némi magyar vér,az cigány.
4/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy azért, mert kitalálták ezt a romázást, hogy nem cigány, hanem roma, a sok ember meg annyira nem figyel, hogy "román" vagy "roma"(amit mellesleg magyarul "cigány"-nak hívnak)...
2010. okt. 15. 19:15
5/12 anonim válasza:
Ja igaz lehet ezis h román - roma ezért keverik. Első vtam.
6/12 anonim válasza:
Mert a románok úgy viselkednek mint a cigányok és keveredtek a cigányokkal.
7/12 anonim válasza:
Erdélyben éltem és azt mondom a románok a magyarokkal szemben,sokszor még a cigányok szintjén sincsenek.....tapasztalat.
8/12 anonim válasza:
Nem tudom ki találta ki de elég nagy hülye volt!!!!! Attól még hogy sok cigány él ott nem kell összekeverni a kettőt.
az meg hogy a"kinek nem csörgedezik egy kis magyar vér az ereiben az cigány" nem igaz. románok között is vannak bunkók és okosak is mint ahogy magyarokban is szóval ne általánosítsunk.
9/12 anonim válasza:
utolsó:
Tuti hogy Te román vagy!:D
Különben is a románok utálják a magyarokat,pláne Erdélyben.
10/12 anonim válasza:
Szerintem is azért, mert a cigányokat mostanában divat romának nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!