Miért keverik össze annyian a cigányokat a románokkal?
"Különben is a románok utálják a magyarokat,pláne Erdélyben." Ez egyáltalán nem igaz!!!!!!!!
Én is Erdélyben lakom, és egyáltalán nem utáljuk a magyarokat! Sőt....
Kedves kérdező...én sem értem hogy sokan miért keverik össze a románokat a cigányokkal, pedig a románok pontosan olyan emberek mint a magyarok, éppeg hogy más nyelven beszélnek...Nem szép dolog azthinni a románokról hogy cigányok ....
Mert egy átlagos erdélyi magyart vagy netán erdélyi románt sosem szúrnál ki Pesten az utcán, a tarkaszoknyás "erdélyi" román cigány asszonyok bezzeg finoman szólva feltűnő jelenségek, és fennen hirdetik is, hogy ők honnan jöttek, ez gyakran kulcseleme a kéregető/árulgató szövegüknek. Akinek meg nem volt dolga "normálisakkal", azoknak ez marad meg.
Egyébként tőlünk nyugatabbra meg a magyarokat tartják sokan cigánynak, nagyjából ugyanezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!