A cigányokat miért zavarja, ha valaki kimondja, hogy cigány?
Figyelt kérdés
Ha egyszer az a nemzetisége. Engem pl. nem zavar, ha azt mondják rám, hogy magyar. Ha egyszer az vagyok... Vagy, ha mondjuk egy olaszra azt mondod, hogy olasz, őt sem fogja zavarni. Most akkor mi a problémájuk a cigány szóval?2013. nov. 17. 17:08
1/18 anonim válasza:
azért mert beleverték a fejükbe ezt a rasszizmus szót és ha valaki ilyet mondd, akkor az szerintük rasszista
egyébként nem zavarja őket, nehogy azt hidd
épp ellenkezőleg, örülnek hogy megint lehet valami miatt balhézni...
2/18 anonim válasza:
Például, mert általában, ez a miért nem lehet kimondani akkor kerül elő, amikor valami történt, és egy "nemvagyrasszistadeazemberszínefehér" elkiáltja, hogy "miértnemlhetkimondanihogycigány?!".
3/18 anonim válasza:
Mielött bármit mondanék lekötöm hogy én német lennék szóval helyeírásba nem belekötni:D Nem cigánynak hivják őket hanem romáknak. Ez olyan mint ha rád azt mondanák paraszt.
4/18 A kérdező kommentje:
Nem, mert a paraszt az nem nemzetiség...
2013. nov. 17. 19:02
5/18 anonim válasza:
Magyarul cigány.
Más nyelven roma.
6/18 anonim válasza:
Egyébként meg nem nemzetiség, hanem etnikum.
7/18 mustafa33 válasza:
3-as, nem, nincs igazad. Mert ők igenis mondják ránk hogy paraszt. Gádzsó azaz paraszt. Őket zavarja a cigány merthogy ők romák. Ez ugyan olyan mintha te azt mondanád nem vagy német, mert te deutsch vagy.
8/18 mustafa33 válasza:
Jól be kéne verni a pof.jukat ahányszor ránk gádzsót mondanak. Mindjárt megértenék hogy a cigány nem sértő.
Mi nem sértődhetűnk meg amikor ők rasszistáskodnak?
9/18 anonim válasza:
Te mit szolnàl hozzà ha mondjuk pl.szemüveges lennél és gunyosan azt mondanàk ràd hogy szemüveges
10/18 anonim válasza:
valószínüleg hívnám a családomat és ott helyben vesénszúrnám
csakhogy korrekt legyek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!