Mennyire néznének rám furán Magyarországon, ha elmennék Halloweenkor cukorkát kéregetni?
Azt hinnék, valami cigánygyerek s lopni jött!
(elnézést minden kedves cigány olvasótól!)
Ha szertenél helovinezni, akkoor meg kellene szervezni egy közösséggel, mondjuk egy osztállyal, és közösen menni, és előtte értesíteni plakátokon szórólapokon és személyesen az egész utcát, és ahhoz menni, akinek tetszik az ötlet. Mondjuk így első körben a z osztály szülőihez és a szomszédaikhoz.
Még ha tetszik is ez valakinek, akkor is kellemetlen, ha nincs rá felkészülve. Ki tart manapság (válságilag) otthon ennyi cukorkát?
Különben meg van a megfelelő magyar szokás, csak az is felélesztésre vár:
•Betlehemezés, férfiaknak, fiúknak
•Balázsolás, mikor(Balázs napkor) az iskolás gyerekek iskolára gyűjtenek
•farsang, mikor jelmezben járnak
Húsvétkor meg pénzt kapnak a házakat járó fiúcskák.
Meg lehet csinálni még a Helovínt, ezen ahárom napos hétvégén felkészültök rá és tudatjátok. Az emeletes házs környék? Plakátokat kellene tenni az ajtókra!És személyesen a szülők segítségével is, minél több embert felkeresni. Aztán csoportosan vonulni, mécsesekkel, énekelni, látványossá tenni.
Azt hiszem a magyar hagyománynak megfelelőbb lenne, ha az utcán adakoznának.
DE lesz, aki nem örül, mert fél, hogy valéami trükk, és ki akarod fosztani.
A lyányomék megünnepelik, igaz már 19.
A szokott klubba mennek, s mindenki jelmezben. A cukrot maguk adják, de így is jó móka lesz.
"Különben meg van a megfelelő magyar szokás, csak az is felélesztésre vár:
•Betlehemezés, férfiaknak, fiúknak
•Balázsolás, mikor(Balázs napkor) az iskolás gyerekek iskolára gyűjtenek
•farsang, mikor jelmezben járnak"
Erre nem is gondoltam, ez egy értelmes hozzászólás volt! Szerintem ez legyen a követendő példa, legalábbis én simán csinálnék ilyet...
Én is huszadik kerületi vagyok xD
ezt most muszáj volt.
Amúgy szerintem sokan még csak azt sem tudnák, hogy mit akarsz. Főleg az idősebbek. Ez tényleg olyan "tipikus" amerikai szokás. És az is lehet hogy elküldenének a francba :D Bármi megeshet. Minden ember máshogy reagálna. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!