Milyen jó programot ajánlanál halloween-re barátokkal?
A Halloween nem amerikai ünnep. Kelta, és, mint tudjuk, éltek kelták a Kárpát-medencében, tehát lehet, hogy a leszármazottjaik vagyunk.
A néprajzossal egyet értek, én is úgy fogok tenni, ez még nem zárja ki, hogy november másodikán temetőbe menjek a családdal.
Egyébként valóban, a legtöbb ünnepünk amolyan "importcikk". A karácsony pogány és keresztény, a fa állítás meg germán. A húsvét szintén germán és keresztény. A farsang is pogány gyökerekkel rendelkezik, a Halottak napja római, a születésnap germán, a névnap keresztény.
Azok, akik jönnek itt a hűde magyar dolgoggal, miért hordanak olyan ruhát, ami Kínában készült? Miért néznek Japánban készült tévét, vesznek sört vagy chipset, esetleg csokit. Egyik se magyar találmány. És egyáltalán, nekik nem is lenne szabad ünnepelni a karácsonyt, elvégre ők az ősmagyar hitet követik. Nem olvashatnak latin betűs írást vagy arab számokat, csak rovásírást. Az alsónemű meg van engedve nekik, elvégre az magyar találmány. Bocs, ez nagyon sarkítva volt. De ne fájjon, ha más úgy él, ahogy akar! Hogy esne nektek, ha mindezt be kéne tartani? Színmagyarok már nincsenek, minden, ezen a térségben élő ember több nép vérét hordozza magában.
A kérdésre: mi tavaly előbb megnéztünk egy vígjátékot, valami boszorkányosat, a címére nem emlékszem, aztán valami svéd horrort. Közben alkoholmentes sört iszogattunk, és sütit majszoltunk. (de azért voltunk ilyen lazák, mert később a kollégiumban volt ivászat is)
nem halovín, hanem helóvín, és ennyi erővel szedd le a nagymuter hálaadásnapi pulykáját is.
Ez egy NEM magyar ünnep, de ettől lehet ünnepelni.
Ami meg azt illeti ki mennyire magyar...Én csináltam aug 20 i ünnepet.Kibéreltem egy strandrészt a tengerparton, BBQ,(magyarul grill)sör, bor PÁLINKA, csináltunk egy bazinagy magyar zászlót, és kitettük a baywatch bódéra.Hajnalig mulattunk és a helyiek is jöttek.
Ha ünnepelni akarsz úgy ünnepelj ahogy jól esik.Ne itt érdeklődj...Ha nekem mondjuk a beöltözősdi jön be neked meg a kóborlós, akkor kóborolj, és ne öltözz be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!